Ugljeni hidrati iz hrane u organizmu se razlažu na glukozu
Stručnjaci savetuju da treba ograničiti određene izvore hrane koja sadrži jednostavne ugljene hidrate
Suvo i koštunjavo voće mnogostruko je zdravije od visokokaloričnih grickalica
Uprkos velikom sadržaju masti, sušeno i koštunjavo voće imaju niz impresivnih prednosti za zdravlje i težinu
Proja spremljena po starom receptu najzdravija je zamena za hleb
Kukuruzno brašno je izuzetno zdravo jer snižava holesterol i visok pritisak, dobro je za probavu, a zbog ci...
Mogu li nas pečurke sačuvati od lošeg raspoloženja i depresije
Pečurke sadrže moćan antioksidans - ergotionein, a zemlje poput Italije i Francuske, koje ga koriste u svo...
Suve smokve sadrže više vitamina od svežih, ali i više kalorija koje daju energiju
Suve smokve koje sadrže manje vode, imaju veću koncentraciju kalorija i šećera pa se ne preporučuje konzum...
Suve šljive jedu se samo u ograničenim količinama, čak i za Božić
Suve šljive mogu da nam pomognu da održimo zdravlje gastrointestinalnog trakta, da snizimo nivo glukoze u k...
Posni kolač sa bananama – zdrava i ukusna poslastica za Badnje veče
Posni kolač sa bananama jednostavan je za pripremu, brzo je ispečen i dobar za visok pritisak, a i "oteraće...
Vitamin B12 važan je za nervni sistem i proizvodnju crvenih krvnih zrnaca
Ljudski organizam nije u stanju sam da stvori vitamin B12, biljke ga ne sadrže, znači - jedini izvor je hra...
Afrodizijak hrana utiče da intiman život bude što kvalitetniji
Neke namirnice sadrže jedinjenja koja bude seksualni instinkt, izazivaju želju i povećavaju seksualno zad...