Naslovna / Lepota

Iz kozmetičkog salona: Koža sve lošije izgleda, sve više je akni, rozacee i popucalih kapilara

Priredio/la: I. V.|15:48 - 25. 11. 2020.

Na tretman u kozmetički salon možete i dalje da odete, ali uz obavezne mere zaštite. I, ako teško možete da zakažete termin – niste jedini, koža nam sve lošije izgleda, kažu stručnjaci

beauty salon tretman Foto: Shutterstock

Zbog veoma bliskog kontakta sa drugim osobama kozmetički i saloni lepote,  bili su, a neki i dalje jesu pogođeni situacijom nastalom zbog pandemije korona virusa. Tokom vanrednog stanja u Srbiji, većina ih je bila zatvorena više od mesec dana. Zatvaranje se smatralo odgovornim potezom jer kozmetičari su, na primer, svega 20 centimetara udaljeni od klijenata. Uz to reč je o tretmanima, koji nisu neophodni i nikome život ne zavisi od njih.

Zahtev klijenata: sami u sobi

Danas je situacija nešto drugačija. Saloni rade, a kako zaposleni i vlasnici kažu, ništa ili tek ponešto se promenilo. Neki ne kriju da sada imaju mnogo manje posla u odnosu na „pre korona“ vreme.
Beogradski studio lepote „Jasna“ posluje već 40 godina. I to već dovoljno govori o kvalitetu usluga koje pružaju. U salonu nam je rečeno da tokom pandemije nije bilo nekih značajnih promena u zahtevima klijenata. Najčešće „novine“ koje sada mogu da se čuju su one koje se odnose na obezbeđivanje zaštitnih mera – da klijent sam boravi u sobi u kojoj se radi tretman, što je u ovom studiju moguće istovremeno obezbediti za dve mušterije. Takođe, kako je rečeno za portal eKlinika, sada se sve više traže tretmani čišćenja lica zbog novog kožnog problema zvani „maskne“ – izbijanje akni zbog nošenja maski.

Maske se nose i pre korone

– Svi su uplašeni. Svi su pod stresom zbog svih ovih informacija koje nam se serviraju preko medija – kaže za eKlinika portal Zorica Milošević, vlasnica Studio Namaste salona za negu lica i tela. U njenom salonu poštuju se sve propisane mere zaštite.
– Maske se oduvek nose. I pre pojave korona virusa. Klijenti ne mogu da ulaze obuveni. Higijenu držimo na visokom nivou i imamo najbolji sterilizator. Bolesni klijenti ne dolaze. Ako je neko zakazao, pa je sprečen da dođe, javi se i otkaže. Ali, nismo imali slučaj da neko zakaže tretman, pa se možda zbog straha ne pojavi – objašnjava Zorica Milošević.

Sve više akni, rozacee i popucalih kapilara

Vlasnica Studija Namaste priča nam da je primetila kako se stanje kože svima pogoršalo, a najčešće se ljudi žale na maske.
– Ljudima lice sve lošije izgleda. To je posebno primetno kod onih koji nikada nisu imali bubuljice , a sada po licu imaju akne. Primetan je i povećan broj slučajeva sa rozaceom, a trenutno se u studiju susreću i sa sve većim brojem klijenata sa popucalim kapilarima na licu – naglašava gospođa Zorica.

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo