Kafa 2u1 i 3u1, može li ovaj napitak da dovede do masne jetre i ugrozi rad pankreasa
Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:
- Neophodno je navesti ime u polju označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
- Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
- Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
- Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
- Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
- Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
- NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
<% message.text %>
MarijaBgd
Volim da pijem sve kafe,izmedju ostalog i 3 u 1.Nekada mi bas tesko padne na zeludac. U principu najvise pijem crnu kafu i to kupim nepecenu,sama je isprzim u rerni i sameljem u SOLIS mlinu za kafu, jer volim bas bas sitno samlevenu.I takva kafa mi ne pravi problem sa zelucem,ali da ne preterujem sa crnom kafom,popijem i 3 u jedan koji zaista nema daj efekat razbudjivanja.
Ljubica golubovic
U tekstu nije objasnjeno da je kristalni secer saharoza, jedinjenje glukoze i fruktoze, a da glukozo fruktozni sirup jeste smesa glukoze i fruktoze, bas kao i med. Nije receno da je jetri mnogo teze da hemijski razdvoji te sastojke uz pomoc i naravno utrosak enzima, a da smesu ne mora da razdvaja jer sastojci smese nisu u hemijskoj vezi. Ukratko, glukoza i fruktoza ne opterecuju jetru, a saharoza da. Prekomerni unos saharoze je opasan i stetan, a glukoza i fruktoza nisu opasne jer se lako vare. Tako da je 3 u 1 pre stetan zbog aditiva, nego zbog glukoze i fruktoze.