

Kakao protiv kakaa: U čemu je razlika
Čokoladni proizvodi nedosledno koriste „kakao” (cacao) u odnosu na „kakao” (cocoa). I jedan i drugi mogu bi...
Da li je korisnija riba ili meso kao izvor proteina
Proteini iz namirnica imaju biološku vrednost i u različitoj meri učestvuju u izgradnji mišićne mase
Kako zeleni paradajz utiče na rad srca, creva, vid i nivo holesterola
Osim što je reč o nezrelom plodu, velike razlike između zelenog i crvenog paradjaza u suštini nema, jer i z...
Top 10 namirnica koje sadrže najviše kalcijuma
Žitarice od celih zrna mogu da nam daju i kompletnu dnevno potrebnu količinu kalcijuma, ali treba imati na ...
Kako reaguje ljudsko srce ako se u organizam unosi previše soli
Natrijum nam je potreban za normalnu funkciju nerava i mišića i pomaže u održavanju ravnoteže u nivou tečno...
Kako opstipacija može da se ublaži i spreči
Ishrana i životne navike mogu biti glavni uzrok zatvora. Opstipaciju možemo da ublažimo i da sprećimo jedno...
Kako sve limun može da nam pomogne u ishrani i kuhinji
Ovo pikantno citrusno voće možemo da iskoristimo i uz pomoć neočekivanih trikova da olakšamo sebi neke pro...
Zašto se dunje preporučuju osobama sa digestivnim problemima
Dunje sadrže vlakna i nekoliko esencijalnih vitamina i minerala, što ih čini hranljivim dodatkom svakoj ish...
Koje doba dana je najbolje vreme za kafu
Adenozin je neurotransmiter čiji nivo raste kada se probudimo. Što smo duže budni u našem telu se akumulira...