Ultra-prerađena hrana uzrokuje više od 30 štetnih zdravstvenih ishoda
Visoko-prerađena hrana prolazi kroz više industrijskih procesa i često sadrži boje, emulgatore, ukuse i dru...
Obožavate ljute papričice, luk, ren… Može li to da ugrozi zdravlje?
Kapsaicin iz ljute hrane se efikasnije apsorbuje u želucu i gornjem delu tankog creva, što ima svoje dobre,...
Losos sadrži jedinjenja koja mogu smanjiti holesterol i rizik od srčanih oboljenja, zaključak je nove studije
Losos sadrži jedinstvena jedinjenja koja su povezana sa poboljšanim kardiometaboličkim zdravstvenim indikat...
Mesna ishrana – šta podrazumeva, koje zdravstvene rizike nosi i kome se nikako ne preporučuje
Na mesnoj ishrani može se jesti crveno meso, živina, riba i jaja. Ova ishrana isključuje sve proizvode, kao...
Koliko banana dnevno je dovoljno da pojedemo
Poznato je da se banane preporučuju kada želimo da smanjimo kilažu, ali, često se čuje i upozorenje da ne t...
Zašto nije dobro jesti voće uveče, pred spavanje
Stručnjaci objašnjavaju koje je najbolje vreme u toku dana za konzumiranje voća, a kada voće može da izazov...
Da li kafa podstiče stvaranje kamena u žuči ili smanjuje rizik od njegovog nastajanja
Kafa povećava kontrakciju žučne kese i nivo holecistokinina. Kada jedemo, ovaj hormon se oslobađa i dalje ...
Koliko suvih kajsija je dovoljno pojesti za bolje varenje i zdravije oči
Nove studije pokazuju da dijetalna vlakna koja se nalaze u suvim šljivama pružaju i zdravstvene koristi pop...
Kada kivi može poboljšati naše raspoloženje i to za samo nekoliko dana
Zdrava ishrana pomaže u zaštiti kvaliteta života, ali istraživači i stručnjaci za ishranu i dalje nastoje d...