Šta je monaški voćni šećer i da li je dobar ili loš za naš organizam
Monaški voćni šećer je prirodan i 100-250 puta slađi od šećera. Sadrži nula kalorija i smatra se da ima an...
Ovo niste znali o vinu: Koje može da poveća, a koje da smanji rizik od nekih karcinoma?
- Zanimljivo je da Francuzi uprkos ishrani bogatoj zasićenim mastima imaju relativno nisku učestalost srčan...
Ako svakodnevno doručkujemo ovas, naše telo biće nam zahvalno
Šta se zaista dešava sa našim telom ako svakog jutra jedemo ovas
Ako jaja čuvaju zdravlje srca, koliko dnevno treba da ih pojedemo
Pored brojnih hranljivih materija, jaja takođe sadrže holin - vitalni nutrijent koji većina ljudi ne konzu...
Žudite za nečim slatkim – odlučite se za namirnice koje mogu pomoći u borbi protiv šećera
Ugušite svoje unutrašnje šečerno čudovište i izaberite namirnice koje su za vas bolje
Kako crna čokolada deluje na hipertenziju nepoznatog uzroka
Kada nije puna šećera i zasićenih masti crna čokolada smatra se "poslasticom za srce" jer je bogata jedin...
Ima li koristi od povremenog gladovanja?
Šta je povremeno gladovanje? Da li imamo neke koristi od njega i ako imamo, zbog čega je ono dobro?
Koje korisne materije sadrži kiselo mleko i da li se preporučuje njegovo svakodnevno konzumiranje
U 100 grama kiselog mleka nalazi se više od 3 g proteina, a koncentracija dobrih lipida i proteina je pet p...
Kalijum: Koje namirnice su bogate ovim mineralom
Većina nas ne unosi dovoljno ovog ključnog minerala putem ishrane. Unošenje više celih namirnica bogatih k...