

Kako telo reaguje kada tokom velikih vrućina pijemo hladna pića
Na visokim temperaturama čovek počinje da se znoji, znoj se izlučuje iz pora i isparava na površini kože, t...
Lubenica i đumbir: Prednosti i mane osvežavajućeg vitaminskog koktela
Zanimljiv ukus, hidratantna svojstva i obilje vitamina i zaštitnih supstanci čine ovaj napitak veoma korisn...
Karfiol nije dobar za svakoga – ko bi trebalo da izbegava ovo povrće
Previše karfiola u ishrani može da ima skrivene rizike za neke osobe, pogorša im određeni zdravstveni probl...
Koja hrana najviše prija a koju treba izbegavati kod pankreatitisa
Dobro odabrana hrana može smanjiti pritisak na pankreas i pomoći mu da se oporavi
Kajsije treba što više jesti zbog ovih 7 zdravstvenih koristi
Tako male a tako moćne kajsije podržavaju mnoge funkcije u organizmu, i svi mogu da ih jedu, osim 3 grupe l...
Šta se dešava u organizmu kada preteramo sa proteinima i koji simptomi na to upozoravaju
Da, definitivno može da se desi da preterujemo sa unosom proteina što utiče nepovoljno na naš organizam i s...
Starijima od 50 godina preporučuje se ovih 11 namirnica za bolje zdravlje i duži život
Na izbor hrane svi možemo da utičemo i pazimo kako bismo ostali što je duže moguće zdraviji, a i produžili ...
Da li gojaznost izaziva trajne promene u mozgu
Razvoj gojaznosti dovodi do promena u mozgu koji uključuje njegov sistem za saopštavanje osobi kada je dovo...
Najčešći alergeni u hrani i kako da otkrijemo šta nam smeta
Više od 90 odsto alergijskih reakcija može biti povezano sa hranom