Koja hrana može pomoći ženama da sačuvaju zdravlje i u poznijim godinama
Naučnici dokazali da žene koje konzumiraju veće količine proteina, posebno proteina iz biljnih izvora, raz...
Hrana može da reguliše višak kiseline u želucu – predlog dnevnog jelovnika
Višak želudačne kiseline dovodi se u vezu sa različitim uzrocima, a jedan od najčešćih je gastroezofagealna...
Zašto špargle treba da uvrstimo u naš jelovnik
Špargla je svestrano povrće koje je puno esencijalnih hranljivih materija
Gastritis – može li higijensko-dijetetski režim da ublaži blage oblike bolesti?
Sama distenzija (širenje) želudačnog zida dovodi do pojačanog lučenja kiseline, što naravno nagriza oštećen...
Šta da jedemo kada smo bolesni, a šta da izbegavamo
Možda nemamo apetit kada smo bolesni, ali neka hrana može ublažiti naše simptome
Jabuke kao simbol zdravlja: Koja vrsta ovog voća sadrži najamanje šećera
Prirodni šećer iz jabuka, u kombinaciji sa proteinima, jak je izvor energije i deluje na organizam slično ...
Ovsena kaša i greške koje treba izbegavati kada je pripremamo
Ovu, za mnoge, glavnu hranu za doručak možemo da pripremimo na više načina i da – pogrešimo u pripremi
Zašto je dobro jesti sardine dva do tri puta nedeljno?
Iako spada u red masnih riba, sardina ima mnogo zdravstvenih prednosti, a jedna konzerva ove morske ribe ob...
Najbolje voće za ishranu sa malo ugljenih hidrata
Voće sa malo ugljenih hidrata, ali puno hranljivih sastojaka, treba da nam bude pri ruci da bismo zadovolj...