Heljda

 ≫ 

HELJDA - Fagopyrim esculentum

Ruski doktori su našli da je heljda odista i posve lekovita i dragocena u ishrani ljudi. Ne zaboravimo uz to da je heljda vrlo korisna i posve nužna svuda gde ima pčelinjaka i pčela. Njima je najmilije cveće heljdino.

Lekovita svojstva

Heljda je korisna protivu svakovrsnih bo­lova želuca i creva, proliva, smrada iz usta, glista i kožnih krasta i otoka. Protivu svih tih slabosti i bolesti treba jesti do site volje bungur (kašu) od heljde. U tu svrhu heljda uvek mora biti čista i taze. Ona se vari u vodi sve dotle dok se dobro ne razvari. Kaša je gotova kada u njoj kašika može uspravno stajati. Bungur taj može se jesti do site volje kad god se oseća potreba za jelo. On se može začiniti samo maslacem ili mašću čistom i skorašnjom. Ta hrana je i lekovi­ta i hranljiva.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

eKlinika zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>