Koliko su korisne ljuske od jaja i koju količinu kalcijuma sadrže

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime u polju označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika NADEŽDA PETROVIĆ
Ime je obavezno
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • NADEŽDA PETROVIĆ

    02. oktobar 2024 | 20:39

    poštovani, mislim da mi je jedna gospođa letos ispričala da je sastavila prah od jaja, med i limun i ostavila da odstoji 7 dana da se sve sjedini pa onda koristila. Ne znam da li ste to probali?! pozdrav

  • Ajša Maštrović

    11. avgust 2023 | 17:22

    Pobjegla mi je gornja poruka, pa ovdje ispravljam i dopunjujem, završavam: ..."tako koristio bez potrebne predhodne upotrebe limuna i također ga je vrlo brzo počeo boljeti želudac od toga, te je poslije par dana prestao. To je bilo i moje iskustvo, dok nisam doznala pravi način."

  • Ajša Maštrović

    11. avgust 2023 | 17:17

    Konzumacija tako pripremljenih kora od jaja,izazvat će velike probleme u želucu i nitko ih neće moči uzimati duže od par dana. Određena količina praha kora, koje su bile isplahnute, osušene i u pečnici na temperaturi da se ubiju štetne tvari, potrebno je pomiješati sa sokom od limuna u određenom omjeru. Nisam kemičar, no to sam si davno neko vrijeme radila i znam da je jedino tako korisno i bezbjedno koristiti. Mogu se ev informirati o pravilnom omjeru praha od jaja i soka od limuna. Ako koga zanima. Usput: Jefan znanac, je to korostio