Na šta posebno da obratimo pažnju pri kupovini slanine i izbegnemo zdravstvene rizike
Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:
- Neophodno je navesti ime u polju označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
- Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
- Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
- Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
- Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
- Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
- NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
<% message.text %>
Laki
Slanina može biti kao i sve i dobra i loša, a to zavisi od više faktora koji ovde uopšte nisu navedeni. Važno je čime su svinje hranjene i u kakvom su uzgoju bile, naravno prednost su prirodni uslovi i hrana u odnosu na zatvoreni tov i koncentrate. Opisani konzervansi su svakako štetnii otrovi ako pređu dozvoljenu količinu po jedinici težine proizvoda, a neki su kumulativno otrovni i bez toga, kao što su nitrati i fosfati kojima danas industrija konzerviše mnoge prerađevine, a ne samo slaninu. Znači dobar je samo proveren domaći proizvod i to u umerenoj količini, sve ostalo sa današnjim načinom industrijske proizvodnje, konzervisanja i dugog čuvanja i prodaje zbog što većeg profita je rizik.