Slanina može biti kao i sve i dobra i loša, a to zavisi od više faktora koji ovde uopšte nisu navedeni. Važno je čime su svinje hranjene i u kakvom su uzgoju bile, naravno prednost su prirodni uslovi i hrana u odnosu na zatvoreni tov i koncentrate. Opisani konzervansi su svakako štetnii otrovi ako pređu dozvoljenu količinu po jedinici težine proizvoda, a neki su kumulativno otrovni i bez toga, kao što su nitrati i fosfati kojima danas industrija konzerviše mnoge prerađevine, a ne samo slaninu. Znači dobar je samo proveren domaći proizvod i to u umerenoj količini, sve ostalo sa današnjim načinom industrijske proizvodnje, konzervisanja i dugog čuvanja i prodaje zbog što većeg profita je rizik.
Laki
Slanina može biti kao i sve i dobra i loša, a to zavisi od više faktora koji ovde uopšte nisu navedeni. Važno je čime su svinje hranjene i u kakvom su uzgoju bile, naravno prednost su prirodni uslovi i hrana u odnosu na zatvoreni tov i koncentrate. Opisani konzervansi su svakako štetnii otrovi ako pređu dozvoljenu količinu po jedinici težine proizvoda, a neki su kumulativno otrovni i bez toga, kao što su nitrati i fosfati kojima danas industrija konzerviše mnoge prerađevine, a ne samo slaninu. Znači dobar je samo proveren domaći proizvod i to u umerenoj količini, sve ostalo sa današnjim načinom industrijske proizvodnje, konzervisanja i dugog čuvanja i prodaje zbog što većeg profita je rizik.
Podelite komentar