Naslovna / Vesti

OTKRIVAMO: Kako pronaći lek bez odlaska u apoteku u vreme nestašice

Priredio/la: eKlinika/PR|12:52 - 20. 03. 2023.

Hemomicin, amoksicilin, panklav… Velika je verovatnoća da ste, ukoliko vam je lekar u poslednjih nekoliko meseci propisao neki od ovih antibiotika, imali poteškoća da iste pronađete u apotekama

apoteka Razvoj tehnologije omogućio je da proces kupovine lekova postane mnogo jednostavniji i brži, uz uštedu vremena putem sajta apoteka.rs Foto: Shutterstock

Novi talas respiratornih infekcija i virusa uslovio je u apotekama nestašicu velikog broja antibiotika, ali i lekova bez recepta, poput brufena i paracetamola.

Srećom, razvoj tehnologije omogućio je da proces kupovine lekova postane mnogo jednostavniji i brži, uz uštedu vremena. Više nije potrebno obilaziti apoteke, zahvaljujući APOTEKA.RS sajtu i mobilnoj aplikaciji. Ova potpuno besplatna platforma omogućava korisnicima proveru stanja lekova i drugih farmaceutskih proizvoda u apotekama širom Srbije, kao i njihovu rezervaciju i preuzimanje, uz stručne savete farmaceuta.

Online centar apotekarstva

Po principu „pretraži – rezerviši – preuzmi“, sajt i aplikacija apoteka.rs dostupni su 24/7 za rezervaciju lekova, medicinskih sredstava, dijetetskih suplemenata i kozmetike. Pretraga funkcioniše po principu geolokacije – izlistavaju se apoteke sa dostupnim proizvodima po principu od najbliže ka najudaljenijoj. Pored toga, dostupne su informacije o količini traženog leka na stanju, zatim adresi, kontaktu i radnom vremenu svake apoteke, kao i o njenoj tačnoj udaljenosti od navedene lokacije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by apoteka.rs (@uvekdezurna)

Trenutno se u apoteka.rs mreži nalazi više od 700 apoteka, u kojima se može proveriti dostupnost lekova i ostalih proizvoda, dok se isti za sada mogu rezervisati i preuzeti u više od 90 apoteka. Međutim, ova mreža apoteka raste iz dana u dan, na teritoriji cele zemlje.

apoteka

Zahvaljujući opciji rezervacije preko sajta ili aplikacije apoteka.rs, korisnike prilikom preuzimanja očekuje već upakovan lek ili drugi odabrani proizvod – dovoljno je samo da se navede broj porudžbine Foto: Shutterstock

Privatnost i diskrecija

Sigurno vam se nekada desilo da vam je bio potreban određeni lek, ali vam je bilo neprijatno da ga tražite pred drugim ljudima u apoteci ili da se posavetujete sa farmaceutom, pa ste na kraju odustali od kupovine. Niste jedini. Štaviše, istraživanja sprovedena u Velikoj Britaniji otkrila su da je čak 36 odsto odrasle populacije „ostalo“ bez leka zbog neprijatnosti prilikom kupovine, dok je petina ispitanika slala drugu osobu u apoteku umesto njih. Međutim, zahvaljujući opciji rezervacije preko sajta ili aplikacije apoteka.rs, korisnike prilikom preuzimanja očekuje već upakovan lek ili drugi odabrani proizvod – dovoljno je samo da se navede broj porudžbine. Na ovaj način se garantuje stoprocentna diskrecija, gde ostali prisutni u apoteci neće znati šta je predmet kupovine.

Savet farmaceuta bez odlaska u apoteku

Pre nego što kupimo lek, često nam je potreban stručni savet ili drugo mišljenje, a platforma apoteka.rs pruža upravo ovu uslugu svim registrovanim korisnicima, u formi besplatnih konsultacija sa diplomiranim farmaceutima putem online poziva.

apoteka

Besplatne konsultacija sa farmaceutima putem online poziva Foto: Shutterstock

Dobrodošli u doba digitalne transformacije apoteka. Sve što vam treba od farmaceutskih proizvoda – sada je dostupno na jednoj jedinoj aplikaciji. Registrujte se na besplatnoj platformi apoteka.rs koja vam štedi vreme, uvek je dostupna i zasigurno će postati vaša „desna ruka“ u brizi o zdravlju.

(eKlinika/PR)

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Branka Vujin
17:47, 20. 03. 2023.
Odgovori

Trenutno mi treba za supruga triplex 10+10+2,5 nema ga u vojnoj apoteci krenula sam u Novom Sadu od apoteke do apoteke i nigde ga nema,u Petrovaradinu u apoteci JANKOVIC imali su u subotu 19.3.ali mi nisu dali cuvaju za KOLEGINJICU,a kad ce KOLEGINJICA doci verovatno kad stekne pravo da podigne lek,molila sam APOTEKARKA u apoteci JANKOVIC nije vredelo,pretila inspekcijom i to nije vredelo,moj suprug je imao slog pre dve godine,a zamenu za ovaj lek moramo potražiti kod kardiologa.Mislim da u apoteci JANKOVIC APOTEKARKA nije bila fer cuvao lek za. ……kad dodjem,a ja kao pacijent nemogu dobiti tu ispred nje.Mislim da nisu fer sa tim cuvanjem lekova.Napominjem da sam ja zdravstveni radnik

Dudaš Aleksandra
19:24, 20. 03. 2023.
Odgovori

Tražila sam na vašoj aplikaciji actawell 200 mg 6×10 . Navedeno je da ima jedan u Somboru . Pozvala sam apoteku a oni kažu da nemaju i čude se kako neko može da ima uvid u njihovo stanje. Sad sam u nedoumici o čemu se radi. Da li možda vi imate informaciju kada će se lek pojaviti na tržištu?

Dragica Veljković
20:27, 22. 03. 2023.
Odgovori

Šta se događa sa ozempic lekom

Нада
9:38, 24. 03. 2023.
Odgovori

Rado cemo pogledati . Hvala

Biserka
23:20, 24. 03. 2023.
Odgovori

Super bi bilo

Slobodan
9:48, 17. 10. 2023.
Odgovori

Treba mi lek spazmeks forte od 5 mg. nigde gde sam tražio nema.

Srdjan
12:47, 05. 11. 2023.
Odgovori

Pokušavam da nadjem adrenalinski samoinjektor poput EpiPen, Anapen, Penepin ili nešto poput njih, za preventivu u slučaju ujeda stršljena. Navodno je na listi odobrenih lekova ali ne mogu da pronadjem nijedan u pretrazi. Možete li pomoći? Unapred zahvalan

zlatica
15:01, 13. 11. 2023.
Odgovori

Poštovani,
molim Vas da mi pomognete da nadjem lek Ozempic od 1mg. Hitno.

snezana
12:02, 16. 11. 2023.
Odgovori

molim vas da mi pomognete da nadjem lek Ozempik 1mg hitno

Katarina
13:52, 27. 11. 2023.
Odgovori

Da li je neko uspeo da nađe ili zna gde ga ima na stanju: Ozempic od 1 mg?

Jelena
2:16, 22. 03. 2024.
Odgovori

Jel ima bilo ko pumpicu fixotide 50? Mesecima je nema

Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo