Naslovna / Korona

Nepoznati soj korona virusa otkriven kod 35 od 73 zaražena lica na klinici Garmisch-Partenkirchen

Priredio/la: I. V.|16:05 - 18. 01. 2021.

Više od polovine zaraženih u čuvenoj nemačkoj klinici Garmisch-Partenkirchen u sebi nosi do sada nepoznati soj korona virusa

Nije onaj iz Velike Britanije, a ni onaj iz Južne Afrike Foto: Shutterstock

Nepoznata varijanta korona virusa otkrivena je na klinici Garmisch-Partenkirchen u Nemačkoj. Novi soj virusa odmah je poslat u Berlin, na analizu kod dr Christiana Drostena, a na današnjoj konferenciji za medije, održanoj ispred klinike, medicinski direktor dr Clemens Stockhauser, rekao je da je u 35 testova od 73 novoinficirane osobe pronađena promena u genu virusa.

Nije ni britanski, ni onaj iz Južne Afrike

– Ovaj virus nikako nije jedna od britanskih, južnoafričkih varijanti. Prema trenutnim saznanjima, postoji samo jedna „tačkasta mutacija“. Međutim, ova varijanta se već pojavila širom sveta i nije nova. Tri uzorka varijacija virusa poslata su u Berlin – rekao je medicinski direktor. Dublja analiza potvrdila je pretpostavku da je reč o novoj varijanti korona virusa, potvrdio je dr Clemens Stockhauser i priznao da je još uvek potpuno nejasno koje će karakteristike imati mutirani virus.

Otkrivene nepravilnosti u razmazima

Krajem prošle nedelje nadležni su prijavili da je na klinici Garmisch-Partenkirchen zaraženo 73 pacijenata i zaposlenih. Portparolka klinike potvrdila je da je ranije nepoznata varijanta virusa otkrivena kod tri osobe. Naime, zaposleni u laboratoriji na ovoj čuvenoj bavarskoj klinici otkrili su nepravilnosti u razmazima korona virusa uz pomoć specijalnog laboratorijskog uređaja. Uzorci tri zaražena lica odmah su poslati u Berlin na dalju analizu koja je potvrdila pretpostavku da je reč o novoj varijanti korona virusa. Međutim, još uvek je potpuno nejasno koje će karakteristike imati mutirani virus korone.

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo