Medicinski informativni portal
Naslovna / Korona

Nepoznati soj korona virusa otkriven kod 35 od 73 zaražena lica na klinici Garmisch-Partenkirchen

Priredio/la: I. V.
16:05 - 18. 01. 2021.

Više od polovine zaraženih u čuvenoj nemačkoj klinici Garmisch-Partenkirchen u sebi nosi do sada nepoznati soj korona virusa

Nije onaj iz Velike Britanije, a ni onaj iz Južne Afrike Foto: Shutterstock

Nepoznata varijanta korona virusa otkrivena je na klinici Garmisch-Partenkirchen u Nemačkoj. Novi soj virusa odmah je poslat u Berlin, na analizu kod dr Christiana Drostena, a na današnjoj konferenciji za medije, održanoj ispred klinike, medicinski direktor dr Clemens Stockhauser, rekao je da je u 35 testova od 73 novoinficirane osobe pronađena promena u genu virusa.

Nije ni britanski, ni onaj iz Južne Afrike

– Ovaj virus nikako nije jedna od britanskih, južnoafričkih varijanti. Prema trenutnim saznanjima, postoji samo jedna „tačkasta mutacija“. Međutim, ova varijanta se već pojavila širom sveta i nije nova. Tri uzorka varijacija virusa poslata su u Berlin – rekao je medicinski direktor. Dublja analiza potvrdila je pretpostavku da je reč o novoj varijanti korona virusa, potvrdio je dr Clemens Stockhauser i priznao da je još uvek potpuno nejasno koje će karakteristike imati mutirani virus.

Otkrivene nepravilnosti u razmazima

Krajem prošle nedelje nadležni su prijavili da je na klinici Garmisch-Partenkirchen zaraženo 73 pacijenata i zaposlenih. Portparolka klinike potvrdila je da je ranije nepoznata varijanta virusa otkrivena kod tri osobe. Naime, zaposleni u laboratoriji na ovoj čuvenoj bavarskoj klinici otkrili su nepravilnosti u razmazima korona virusa uz pomoć specijalnog laboratorijskog uređaja. Uzorci tri zaražena lica odmah su poslati u Berlin na dalju analizu koja je potvrdila pretpostavku da je reč o novoj varijanti korona virusa. Međutim, još uvek je potpuno nejasno koje će karakteristike imati mutirani virus korone.

TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo