Naslovna / Korona

Ako imate ova tri simptoma, TESTIRAJTE SE

Priredio/la: J. M.|7:00 - 06. 11. 2020.

Curenje nosa, zapušen nos, kao i upala grla mnogo se ređe javljaju kod korona virusa nego kod prehlade

mladić ima temperaturu Tri simptoma su ključna Foto: Shutterstock

Nije lako razlikovati simptome virusa gripa, prehlade ili korone, jer svi imaju slične manifestacije. Britanska doktorka Sara Džarvis kaže da ipak postoji način, posebno kada je u pitanju razlikovanje prehlade i covida-19, prenosi portal „Express.co.uk“.

− Curenje nosa, zapušen nos, kao i upala grla mnogo se ređe javljaju kod korona virusa nego kod prehlade. Ako imate ove simptome, a nemate povišenu temperaturu, novi kontinuirani kašalj (koji traje duže od sat vremena ili tri značajna napada u 24 sata) ili gubitak mirisa i ukusa, ne treba da se testirate na covid-19 − objašnjava ona.

Doktorka Džarvis kaže i da se simptomi javljaju u proseku pet dana nakon što ste bili izloženi virusu, ali se simptomi mogu pojaviti i u rasponu od dva do 12 dana nakon što ste na bilo koji način došli u kontakt sa virusom. Ona dodaje da se kod obične prehlade retko kada javljaju jak umor i problemi sa disanjem, što uglavnom osećaju oni zaraženi covidom-19.

− Zapušen nos, kijanje i curenje nosa karakterističniji su za prehladu, a simptomi se mogu pojaviti 2-3 dana nakon izlaganja, traju samo nekoliko dana i obično su blage težine − kaže doktorka Džarvis.

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Ljubica
12:15, 15. 12. 2020.
Odgovori

tAKO MENI REKLI DA JE UPALA GRLA MI VOYALI ME 10 DANA PA ONDA TESTIRALI. cOVID VEC PRESTAO ALI UPALA PLUCA TRAJE MI VEC MESEC DANA.

Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo