Naslovna / Vesti

Pedijatrijsko respiratorno udruženje Srbije kao podrška lekarima i pouzdan saradnik roditeljima

Priredio/la: V.St.|16:28 - 15. 09. 2023.

Pedijatrijsko respiratorno udruženje Srbije ima za cilj da afirmišući znanje i sticanje iskustva kroz klinički rad, organizujući stručne skupove, objavljujući kliničke vodiče, prezentujući rezultate naučnog rada članova udruženja omogućiti da stručna javnost bude pravovremeno informisana o novostima iz oblasti respiratorne medicine dečijeg uzrasta

Pedijatrijsko respiratorno udruzenje Srbije Foto: PRUS

Pedijatrijsko respiratorno udruženje Srbije (PRUS) osnovano je krajem 2022. godine sa ciljem da objedini napore pedijatrijskih pulmologa u našoj zemlji i regionu u cilju harmonizacije znanja i veština koje se stiču poslediplomskim školovanjem i unapređenja standarda svakodnevne kliničke prakse, od primarnog do tercijarnog nivoa zdravstvene zaštite.

Osim toga, namera je Pedijatrijskog respiratornog udruženja Srbije je da omogući funkcionalniju saradnju lekara i RFZO u cilju poboljšanja uslova rada, unapređenja dijagnostike i ishoda lečenja obolele dece.

Osnivači su eminentni srpski pedijatrijski pulmolozi iz svih tercijarnih (univerzitetskih) pedijatrijskih bolnica iz naše zemlje: Instituta za majku i dete iz Beograda, Dečije klinike iz Beograda, Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine iz Novog Sada, Dečije interne klinike iz Niša i Pedijatrijske klinike iz Kragujevca. Nadamo se da će u radu Udruženja uzeti učešće i kolege pulmolozi iz primarne zdravstvene zaštite (Domova zdravlja i privatne prakse), regionalnih bolica iz zemlje i regiona, kao i lekari drugih specijalnosti (fizijatri, otorinolaringolozi) i subspecijalnosti (imunolozi, alergolozi, neonatolozi).

Nadamo se da ćemo afirmišući znanje i sticanje iskustva kroz klinički rad, organizujući stručne skupove, objavljujući kliničke vodiče, monografije i brošure, prezentujući rezultate naučnog rada članova udruženja omogućiti da stručna javnost bude pravovremeno informisana o novostima iz oblasti respiratorne medicine dečijeg uzrasta. Osim toga, verujemo da će obolela deca i njihovi roditelji prepoznati PRUS kao saradnika, na putu ozdravljenja i poboljšanja kvaliteta života, informišući se, slušajući i čitajući napisano, od strane onih kojima se poslednjih decenija veruje – za eKlinika portal je rekao dr  Aleksandar Sovtić, pedijatar pulmolog.

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo