Naslovna / Vesti

„Zajedno za novi život“: Kako ulepšati praznike deci na bolničkom lečenju, ali i medicinskom osoblju

Priredio/la: Ma.R.|12:00 - 28. 12. 2023.

Najteži su praznici u bolnici – to, nažalost, dobro znaju u Udruženju transplantiranih pacijenata i pacijenata kojima je potrebna transplantacija organa „Zajedno za novi život“

Deca bolnica Foto: Shutterstock

– Praznici i praznični dani su velika motivacija da činimo više jedni za druge, posebno da ove, za mnoge radosne dane makar malo obojimo prazničnom atmosferom i da unesemo radost u bolničke sobe i krevete u kojima su deca koja čekaju šansu za novi život i kvalitetnije detinjstvo – važna je poruka koju su jednom lepom i humanom akcijom poslali članovi i aktivisti udruženja „Zajedno za novi život“.

Radost za mališane, lepe želje za izlečenje

Zato su, šesti put za redom, pacijenti iz udruženja „Zajedno za novi život“ skupili novac, kupili novogodišnje paketiće i iste podelili deci koja borave u Univerzitetskoj dečjoj klinici „Tiršova“ na odeljenju za hemodijalizu.

Deca bolnica

Foto: Udruženje „Zajedno za novi život“

– Za nas su ovo posebno emotivni momenti kada u očima ove dece na trenutak vidimo iskru nade i radosti jer smo im makar na trenutke izmenili svakodnevnicu. Pokloni su stigli u ruke mališana koji su na lečenju, a deliti radost sa njima je rečima nemerljiva. Otišli smo iz UDK „Tiršova“ sa željom da i ova deca s kojom smo se danas družili u godini koja dolazi dočekaju svoje izlečenje i bolničke sobe zamene nekim lepšim mestima za odrastanje – rekli su za eKlinika portal, ne skrivajući zadovoljstvo zbog uspele akcije.

Deca bolnica

Poseta UKCS Foto: Udruženje „Zajedno za novi život“

Nisu zaboravljeni ni medicinski radnici

– Nismo zaboravili ni hrabre lekare i medicinsko osoblje koji nas prate, leče i velika su nam podrška, pa smo novogodišnje poklone podelili i zaposlenima koji se bave transplantacijom organa na klinikama Univerzitetskog Kliničkog centra Srbije i VMA. To je način da im se malim znakom pažnje zahvalimo za sve što čine za nas i sve ostale pacijente – kažu o svom primeru činjenja ovih dana lepšim članovi udruženja.

Deca bolnica VMA

Pacijenti i lekari u druženju na VMA Foto: „Zajedno za novi život“

Ove godine su im se u prikupljanju sredstava i deljenju paketića pridružili i prijatelji iz Udruženja strukovnih radiologa Srbije, sa kojima sarađuju već godinama i ovo je, kako kažu, još jedan stepenik više u nihovim dobrim odnosima.

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo