Naslovna / Vesti

Napredak u vantelesnoj oplodnji: Srbija na putu ka većem broju uspešnih trudnoća

Priredio/la: eKlinika|12:09 - 15. 07. 2024.

Velika konferencija o vantelesnoj oplodnji pod nazivom „Put do novog života”, održaće se u utorak 16. jula u organizaciji Telegraf Media Group, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja i uz podršku ministra zdravlja Zlatibora Lončara

vantelesna oplodnja Foto: Telegraf.rs
U proteklim godinama, vantelesna oplodnja postala je sve češća tema među parovima u Srbiji koji se suočavaju sa izazovima neplodnosti. Ovaj medicinski postupak, koji je nekada bio retkost, danas je sve dostupniji zahvaljujući napretku tehnologije i većoj osvešćenosti javnosti.

Vantelesna oplodnja u Srbiji doživljava značajan napredak

Broj parova koji se odlučuju za vantelesnu oplodnju značajno je porastao u poslednjih nekoliko godina. To je delom rezultat povećane dostupnosti specijalizovanih klinika širom zemlje, ali i edukacije koja je doprinela razumevanju ovog procesa. Stručnjaci ističu da je kontinuirani razvoj tehnologije ključni faktor za povećanje uspešnosti ovog postupka.
Regulativa koja je uvedena u Srbiji takođe igra ključnu ulogu u osiguravanju kvaliteta i bezbednosti vantelesne oplodnje. Zakonski okviri su postavljeni kako bi zaštitili pacijente i obezbedili transparentnost u ovom osetljivom procesu.
Vantelesna oplodnja u Srbiji doživljava značajan napredak, pružajući nadu i mogućnost za formiranje porodica mnogim parovima koji se suočavaju sa izazovima plodnosti. Sa daljim razvojem tehnologije i podrške društva, očekuje se da će se ovaj trend rasta nastaviti, obezbeđujući svetliju budućnost za sve one koji žele da ostvare svoj san o roditeljstvu.

Pomoć na „Putu do novog života”

Velika konferencija o vantelesnoj oplodnji pod nazivom „PUT DO NOVOG ŽIVOTA”, održaće se 16. jula u organizaciji Telegraf Media Group, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Srbije i uz podršku ministra zdravlja Zlatibora Lončara.
Kakva su iskustva, šta je sve država uradila po ovom pitanju, šta je od procedura dostupno u našoj zemlji, koje novine nam stižu, odgovore će dati naši stručnjaci.
Ministar zdravlja, dr Zlatibor Lončar, daće uvodnu reč i proći kroz analizu svega što je država uradila kako bi pomogla svima onima koji se bore sa sterilitetom, ali i koje nam novine stižu.
Konferencija je podeljena na dva panela, u prvom – Zajedno – da nas bude više!,  prof. dr Aleksandar Stefanović, direktor GAK Višegradska, govoriće o Banci reproduktivnih ćelija i o svemu što je dostupno, prof. dr Predrag Sazdanović iz UKC Kragujevac donosi nam najnovije podatke o uspešnosti VTO, dok će embriolog dr Ana Jeremić, šef Kabineta za embriologiju GAK „Narodni front”, izneti svoja iskustva iz prakse i odgovoriti na mnoga stručna pitanja.
Moderator prvog panela je Ivana Anđelković, projekt menadžer za zdravstvo i urednik zdravlja u Telegraf Media Group.

Zašto je važno pomoć potražiti na vreme

U drugom panelu pod nazivom „Uvek je pravo vreme!”, doc. dr Dejan Mitić iz UKC Niš,  doc. dr Stevan Milatović iz UKC Vojvodine i dr Davor Živković iz ZC Valjevo, doneće nam iskustva i informacije uz svojih Centara za VTO, te će predočiti zašto je važno javiti se na vreme.
Moderator drugog panela je Vesna Stanimirović, urednica portala eKlinika.
Za sve zainteresovane omogućili smo i direktan prenos konferencije putem društvenih mreža.

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo