Naslovna / Korona

Koje TESTOVE NA COVID 19 možete da uradite u PRIVATNIM LABORATORIJAMA

Priredio/la: I. V.|13:00 - 20. 11. 2020.

U privatnim laboratorijama ne možete da uradite PCR test, već samo serološki kojim se može proveriti da li je neka osoba bila u kontaktu sa virusom i da li je razvila imuni odgovor, odnosno antitela na virus

serološki test covid 19 Serološkim testovima na virus covid 19 detektuje se prisustvo antitela Foto: Shutterstock

Na osnovu Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, privatne laboratorije u Srbiji nisu dobile odobrenje državnih organa za obavljanje PCR testiranja građana na covid 19, a u nekoj od oko 30 laboratorija u zemlji moguće je uraditi serološko testiranje. Najviše privatnih laboratorija koje rade serološke testove je u Beogradu, a ovakve analize moguće je zakazati i u pojedinim laboratorijama u Novom Sadu, Čačku, Nišu, Kovinu, Srbobranu, Vršcu, Kruševcu…

Gde možete da uradite serološki test

U privatnom zdravstvenom sistemu MediGroup testiranje se vrši bez zakazivanja, u svim MediLab laboratorijama. Rezultati serološkog testa dobijaju se u istom danu, ukoliko se uzorkovanje obavi do 12 sati. Za testove rađene posle 12h, rezultati će biti gotovi sledećeg dana do 12 časova. Cena je 1.800 dinara za serološke testove SARS Cov-2 IgM i SARS Cov-2 IgG. MediGruop laboratorije ima u Nišu, Zaječaru, Leskovcu, Sokobanji i Surdulici.

Beo-lab laboratorije na osnovu analize krvi rade test SARS-CoV-2 ukupna antitela (Covid 19 IgA, IgM i IgG antitela) po ceni od 1.650 dinara. Rezultati testa izdaju se za jedan dan. Serološki test SARS-CoV-2 IgM (Covid 19 IgM antitela) košta 3.000 dinara, a rezultat se dobija za 24 sata. Analiza SARS-CoV-2 IgG (Covid19 IgG antitela) staje 3.000 dinara i za nju se rezultati čekaju jedan dan. Beo-lab laboratije nalaze se na 35 lokacija u Srbiji. Osim u Beogradu, rade i u Velikoj Plani, Vršcu, Inđiji, Vrnjačkoj banji, Kragujevcu, Novoj Pazovi, Novom Pazaru, Negotinu, Nišu, Pančevu, Smedervskoj Palanci i Novom Sadu.

U svim Konzilijum laboratorijama možete uraditi serološke testove na covid 19:
– Anti-SARS-CoV-2 IgG – Cena je 2.000 dinara.
– Anti-SARS-CoV-2 IgM – Cena je 2.000 dinara.
– Anti SARS-CoV-2 ukupna antitela (IgG i IgM) – Cena je 1.700 dinara.
Rezultati analiza na gotovi su u toku dana testiranja.
Konzilijum laboratorije rade u više gradova Srbije – Beogradu, Mladenovcu, Obrenovcu, Smederevu, Kruševcu, Valjevu, Velikoj Plani i Vršcu.

BioMedica laboratorije svakog dana rade serološke testove bez zakazivanja. Građani mogu da urade
SARS Covid-2 IgM+IgA serološki test, kao i SARS Covid-2 IgG po ceni od po 2.000 dinara. Rezultati se čekaju jedan dan.

U opštoj bolnici Belmedic rade se četiri vrste seroloških testova:
– Imunohromatografski brzi test po ceni od 1.650 dinara
– Seroloski test IgM At + IgA antitela (ELISA) po ceni od 2.000 dinara
– Seroloski test IgG At antitela (CMIA) po ceni od 2.000 dinara
– Brzi test na SARS-CoV-2 Antigen koji košta 3.500 dinara.

TalijaLab laboratorije na svim svojim lokacijama/gradovima (Beograd, Nova Pazova, Topola, Kovačica, Kovin, Pirot, Kuršumlija, Niš, Srbobran, Trstenik, Kraljevo) rade sledeće serološke testove kojima se detektuje prisustvo antitela na SARS-CoV-2 u krvi:
– Metoda enzimski imuno test (ELISA), aparat Vircell – klase imunoglobulina IgM i IgG na SARS-CoV-2. Cena je 1.800 dinara po klasi antitela, i plaća se i dodatnih 100 dinara ua uslugu vađenja krvi.
– Metoda elektrohemiluminiscencija (ECLIA), aparat Roche Cobas e411 – ukupna antitela na SARS-CoV-2. Cena je 2.000 dinara i 100 dinara za vađenje krvi.
– Metoda imunohromatografija, brzi kvalitativni test (screening) – klase imunoglobulina IgM i IgG na SARS-CoV-2. Ova metoda košta 2.400 dinara (+ 100 din).

U članku Koji se sve TESTOVI NA KORONA VIRUS koji se rade u Srbiji i koliko su tačni  saznaćete koji test je adekvatan u različitim fazama bolesti i kako se uzimaju uzorci.

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo