Naslovna / Korona

Ruski imunolog: Evo koliko je i kada KORONA VIRUS najviše ZARAZAN

Priredio/la: P. Ž.|12:33 - 22. 11. 2020.

Ove osobine korona virusa nikako ne smemo da smetnemo s uma…

devojka sa maskom Maske su prva linija odbrane od korone Foto: Shutterstock

Osoba zaražena korona virusom može da bude opasna po druge dve ili tri nedelje. Zbog toga treba uraditi test  ukoliko imate bilo koji simptom bolesti. Na ovo je upozorio ruski imunolog Vladislav Žemčugov, prenosi 360tv.ru.

Prema njegovim rečima, nakon infekcije, koliko je osoba zarazna zavisiće od težine bolesti.

– Uvek bih savetovao nošenje maski, posebno za one koji su u kontaktu sa zaraženim tokom čitavog perioda inkubacije – najmanje 14 dana. I drugo: da se podsetimo da osoba može da bude veoma zarazna tokom čitavog perioda inkubacije, odnosno dve nedelje, a možda i tri.

Žemčugov je primetio da takozvana infektivna doza igra ključnu ulogu po pitanju infekcije. Ako je osoba od zaraženog primila 500 čestica virusa umesto hiljadu, tada se možda neće zaraziti virusom. Provetravanje prostorija, dezinfekcija i upotreba maski pomažu u smanjenju ove doze.

Svi simptomi prehlade koji se jave zahtevaju da se uradite PCR test na Covid 19. Tu mislim na temperaturu, glavobolju, bolove u mišićima, suv kašalj, gubitak mirisa. Neophodno je u tim slučajevima raditi i testove na grip, jer se oni leče na druge načine – istakao je imunolog.

 

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Dragan
8:09, 25. 11. 2020.
Odgovori

Onda sam ja zaražen tim virusom pre dvadeset godina kijam imam suvi kašalj bolove u mišićima posebno kad klešem velike fasade od kamena i ugrađujemo (zidam) crkve. Pustite tu foru ovo je trening za narod da mu uvedu poslušnost i upravljanje sa njim i ovo više liči na bojni otrov koji se pušta u celom svetu ovo je hemijski neobjavljeni rat protiv celog sveta moćnici rukovode sa njim.

Milosavljevic zoran
15:37, 02. 12. 2020.
Odgovori

Bojni otrov…

Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo