Naslovna / Korona

Ministar Lončar: Novi soj korona virusa potvrđen u Mađarskoj

Priredio/la: M.R. |14:28 - 19. 01. 2021.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar koji je danas prvi primio Sinofarmovu vakcinu protiv covid 19, izjavio je da je novi soj korona virusa stigao u Mađarsku

Ministar Zlatibor Lončar primio je danas vakcinu Sinofarm Foto: Youtube prtsc

–  Za sada je u Mađarskoj potvrđeno pet slučajeva novog soja virusa. To jeste zabrinjavajuće i o tome ćemo danas pričati na sednici Kriznog štaba – rekao je on.

Ministar je napomenuo i da nije realno da se spreči da novi soj virusa dođe kod nas ali da je mnogo bolje da se dočeka u što boljoj epidemiološkoj situaciji, kao i da možemo da uradimo dosta da stigne što kasnije.

– Sigurno je da će nam biti tema zemlje u kojima se novi soj virusa pojavio i u kojima ima više slučajeva. Mađarska je ozbiljna zemlja, našla je sve te kontakte, ni njima se ne isplati da im se širi virus, a kada oni preduzmu sve mere onda je manja mogućnost da pređe kod nas – rekao je Lončar  i dodao da pet slučajeva nije razlog za zatvaranje granice sa Mađarskom.

Lončar je takođe podsetio i na važnost dobrog odrađivanja akcije masovne vakcinacije za šta je takođe preduslov što bolja epidemiološka situacija.

 

 

 

 

 

 

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo