Naslovna / Lepota

Obratite pažnju na ove promene na koži, one govore o vašem zdravlju

Priredio/la: J. M.|8:00 - 15. 11. 2020.

Koža je zaštitni omotač tela, ali ona šalje i signale kada nešto nije u redu sa našim zdravljem

Koža javlja kada nešto nije u redu Foto: Shutterstock

Izgled vaše kože i njeno sveukupno stanje može da otkrije nekoliko veoma važnih činjenica o opštem stanju organizma. Kao najveći organ tela (i najizloženiji), koža nam služi kao zaštita, ali ona šalje signale o našem zdravlju ili lošim i dobrim navikama koje praktikujemo. Postoje četiri stanja kože na koje treba pripaziti, a evo kako ih tretirati.

Plikovi oko usana

Ako često imate plikove oko usana, to znači da previše dirate lice prljavim rukama. Ceo donji deo lica jako je podložan bakterijskim infekcijama. Razmislite o ovome sledeći put kad naslonite bradu na dlanove, a pre nekoliko minuta ste, na primer, dirali novac. Ovo je jako važno naročito u doba korone, kad pored plikova i infekcije bakterijama, možete sebi doneti i korona virus putem prljavih ruku. Jednostavno – odviknite se od toga. Ruke, dalje od lica!

Grubi obrazi

Ako su vam obrazi veoma grubi, vrlo verovatno ste bili izloženi jače zagađenom vazduhu. Prljavi, gradski vazduh može uzrokovati promene na koži, posebno na i oko obraza. Ovako zaštitite lice od uticaja smoga: svakog jutra nanesite serum ispod kreme sa zaštitnim faktorom i obavezno uveče dobro očistite lice.

Masno čelo

Ako vam je čelo masnije nego inače, previše čistite kožu. Da, postoji i takvo stanje, čak i tokom vrućih letnjih meseci. U stvari, za većinu ljudi, čišćenje lica češće od jedanput dnevno može da uzrokuje štetu na koži zbog čega će koža proizvesti još više ulja.

Suva koža ispod očiju

Ako vam je koža ispod očiju suva, to znači da ne pijete dovoljno vode. Dehidracija je razlog zašto vaša koža oko očiju postaje ekstremno suva, zategnuta i gruba. Srećom, rešenje je jako jednostavno i logično – odmah posegnite za čašom vode! Pijte vodu što više možete!

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo