Naslovna / Lepota

Piling za lice napravite od prirodnih namirnica koje imate u svom domu

14:00 - 11. 05. 2021.

Neke od najboljih pilinga možete napraviti sami, kod kuće, od namirnica koje imate u frižideru ili ostavi za hranu

piling-koža-lice Pilinzi od namirnica iz frižidera odlično deluju na kožu Foto: Schutterstock

Da bi koža bila meka i blistava bitno je da se redovno čisti. Pod čišćenjem se, pre svega,  podrazumeva uklanjanje gornjeg, starog, izumrlog sloja kože, koji je najbolje očistiti temeljnim pilingom. A neke od najboljih pilinga možete napraviti sami, kod kuće, od namirnica koje imate u frižideru ili ostavi za hranu.

Za lice što sitnije granule

Koža lica je osetljiva i zbog toga s njom treba biti oprezan kada se koristi piling za čišćenje, posebno mehanički, koji u sebi sadrži granule. Najbolje je koristiti sredstva za piling koja su namenjena baš za kožu lica, jer oni sadrže manje i sitnije granule nego pilinzi namenjeni za kožu tela, na primer. Kod pilinga lica izbegavajte masiranje područja oko očiju, jer to je najosetljvija regija na licu. Sredstvo za čišćenje najbolje je na lice nanositi mekim sunđerom ili četkom za maske/pilinge, i to u kružnim pokretima. Piling se na kraju ispira mlakom vodom, a svakako treba izbegavati jako toplu vodu, jer može da ošteti kožu. Na kraju tretmana ne zaboravite da nanesete hidratantnu kremu kako bi se lice nahranilo.

Prirodni pilinzi su i najsigurniji

Za čišćenje lica najbolje je koristiti piling-maske koje možete i sami da napravite kod kuće. Na primer, papaja ili avokado ispasirani u kašu odlično će ga očistiti. Potrebno je piling ostaviti da odstoji minimum 15 minuta i onda se lagano ispere. Najbolji i najsigurniji pilinzi su oni na bazi prirodnih namirnica.

Brojne su mogućnosti za pravljenje prirodnih pilinga koji će dobro očistiti površinski sloj kože. Neki od najboljih pilinga su:

  1. Kašičica meda pomešana sa malo mlevenih badema ili ovsenih pahulja
  2. Kašičica morske soli pomešana sa kašičicom maslinovog ulja i malo soka limuna
  3. Kašičica mlevenih badema pomešana s malo mleka u prahu i malo vode
  4. Kašičica meda i malo mlevenih koščica iz jezgra kajsije
  5. Kašičica meda pomešana sa krupnije mlevenom kafom.

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo