Naslovna / Vesti

Preventivni pregledi bez zakazivanja u domovima zdravlja u Beogradu u nedelju, 08.oktobra

Priredio/la: Ma.R.|14:21 - 06. 10. 2023.

Žene starije od 40 godina moći će u najbližem domu zdravlja bez zakazivanja da obave ultrazvučni pregled dojke, a muškarci stariji od 49 godina PSA test, koji služi za ranu dijagnostiku raka prostate

Preventivni pregledi Prevencija kao najbolji vid zdravstvene zaštite Foto: Shutterstock

Preventivni pregledi za žene i muškarce biće organizovani u svim domovima zdravlja u Beogradu, u nedelju 08. oktobra 2023. godine, od 8 do 14 sati – najavila je prof. dr Sanja Radojević Škodrić, direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

Kome su namenjeni preventivni pregledi

Žene starije od 40 godina mogu u najbližem domu zdravlja bez zakazivanja da obave ultrazvučni pregled dojke, a muškarci stariji od 49 godina mogu da urade PSA test koji služi za ranu dijagnostiku raka prostate.

Sledeće nedelje ista akcija biće organizovana u svim ostalim domovima zdravlja u Srbiji.

Stavljanje akcenta na prevenciju

– Povod za ovu akciju nije samo oktobar mesec borbe protiv raka dojke, nego i stavljanje akcenta države na prevenciju. Nakon dugogodišnjeg ulaganja u novu opremu, nove bolnice, u inovativne lekove i inovativne dijagnostičke metode, lekove za retke bolesti, stečen je takav nivo zdravstvene zaštite koji nam sada omogućava da se ozbiljno posvetimo prevenciji – istakla je Radojević Škodrić.

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo