Naslovna / Vesti

Nacionalna onkološka konferencija NOK 2023, okupiće 250 vrhunskih stručnjaka u Nišu

Priredio/la: Ma.R.|12:00 - 21. 03. 2023.

Ovogodišnja konferencija je prilika da vrhunski stručnjaci razmene iskustva o najsavremenijim dijagnostičkim i terapijskim protokolima u lečenju malignih bolesti – najavljuje za eKlinika portal doc. dr Ana Cvetanović, direktorka Klinike za onkologiju UKC Niš

Onkološka konferencija Doc.dr Ana Cvetanović: Srpski onkolozi prate sve aktuelne i najnovije protokole lečenja malignih bolesti Foto: Privatna arhiva/Ana Cvetanović/Shutterstock

U Nišu će 24. i 25. marta biti održana Nacionalna onkološka konferencija NOK 2023, koju organizuje Klinika za onkologiju UKC Niš. Tom prilikom će najnovija dostignuća i saznanja iz onkologije predstaviti vrhunski eksperti različitih specijalnosti. Konferencija ima regionalni karakter.

Cvetanović: Vrhunski stručnjaci o savremenim terapijskim metodama lečenja malignih bolesti

– Očekujemo prisustvo oko 250 učesnika iz Srbije i regiona. Na ovogodišnjoj konferenciji su u fokusu karcinomi dojke i pluća, digestivna onkologija, ginekološki maligniteti, suportivna i kardioonkologija. Biće to prilika da vrhunski stručnjaci razmene iskustva o najsavremenijim dijagnostičkim i terapijskim protokolima u lečenju malignih bolesti – najavljuje za eKlinika portal doc. dr Ana Cvetanović, direktorka Klinike za onkologiju UKC Niš.

Rani i metastatski karcinomi u fokusu, kao i imunoterapija

– Veliki potencijali i efekat imunoterapije u lečenju melanoma i karcinoma pluća biće jedna od tema. Karcinomi dojke imaju posebno mesto na ovogodišnjoj konferenciji. To podrazumeva rani ali i metastatski karcinom dojke u smislu optimizacije, odnosno izbora najefikasnije terapije. Ohrabrujuća okolnost i za pacijentkinje obolele od karcinoma dojke i za lekare je da nove terapijske opcije donose odlične rezultate u lečenju, kao i višu stopu preživljavanja kada su u pitanju metastatske forme – navodi doc. dr Ana Cvetanović.

Poseban osvrt na šanse za potomstvo posle onkološkog lečenja

Sagovornica našeg portala dodaje da će biti predstavljena i nova saznanja na polju digestivne onkologije kao i ginekoloških maligniteta. Poseban osvrt dobiće fertilitet nakon onkološkog lečenja.

– Srpski onkolozi prate savremene trendove lečenja i napredak na polju inovativnih terapijskih pristupa. Ove godine ćemo razmeniti iskustva sa kolegama iz Crne Gore i Makedonije, a u planu je da NOK postane tradicionalni kongres. Na taj način će sve teme koje zaslužuju pažnju dobiti vreme i prostor – kaže doc.dr Ana Cvetanović.

Stručni značaj Konferencije je potvrđen i akreditacijom nacionalnog kongresa sa međunarodnim učešćem. Dobijena je od strane Zdravstvenog saveta Srbije, pa tako prisutni stručnjaci dobijaju 13 bodova za predavače i osam bodova za pasivno učešće.

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo