Naslovna / Korona

Pacijent iz Turske 78 puta bio covid 19 pozitivan

Priredio/la: D. T.|16:00 - 24. 02. 2022.

Muzaffer Kayasan prvi put bio je covid 19 pozitivan u novembru 2020, kada još nije bilo vakcina, i već 14 meseci živi u izolaciji

pacijent Pacijent iz Turske 78 puta je bio covid 19 pozitivan i već 14 meseci živi u izlocaiji Foto: Shutterstock

Pacijent iz Turske, koji se leči od leukemije, 78 puta je radio antigenski test i svaki put bio covid 19 pozitivan, tako da već 14 meseci živi u izolaciji. Od kraja 2020, Muzaffer Kayasan (56) iz Instanbula, video je decu i unuke samo kroz prozor ili putem video poziva.

Nije u mogućnosti da se vakciniše

Muzaffer Kayasan je prvi put bio covid 19 pozitivna osoba 19. decembra 2020. Povremeno su s njim bili supruga i sin, ali oni su bili negativni. Kayasan je i dalje covid 19 pozitivan, ali sada želi izuzeće od turskih zakona, jer zbog svog zdravstvenog stanja nije u mogućnosti da se vakciniše.

– Oporavio sam se, ali i dalje ima tragova bolesti u mom telu – rekao je Kayasan.

I dalje je covid 19 pozitivan

Lekari smatraju da je ovaj čovek i dalje covid 19 pozitivan, jer mu je leukemija dodatno oslabila imuni sistem. Kayasan se i dalje smatra bolesnim i ne može da se vakciniše, dok se u potpunosti ne oporavi od virusa. S obzirom na to da ima i leukemiju, a i covid 19, svi ovi faktori zajedno objašnjavaju veoma krhko zdravstveno stanje pacijenta, smatraju lekari.

Muzaffer Kayasan prvi put bio je covid 19 pozitivan u novembru 2020, kada još nije bilo vakcina i morao je da bude hospitalizovan. Posle nekoliko nedelja lečenja stanje se popravilo, ali niko nije očekivao da će toliko dugo biti pozitivan.

Samoizolacija više neće biti zakonski obavezna za obolele od covid 19, počevši od 24. februara u Velikoj Britaniji. Ovaj potez je deo plana „Život sa covid 19“ koji će takođe verovatno podrazumevati i smanjeno testiranje na korona virus. Britanski premijer Boris Johnson rekao je da će ukidanje svih zakonskih ograničenja, uvedenih radi suzbijanja širenja virusa, omogućiti ljudima u Velikoj Britaniji da se „zaštite bez ograničavanja njihovih sloboda“.

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo