Naslovna / Lepota

Bez igle i operacije – kako povećati usne na prirodni način

Priredio/la: D. T.|17:00 - 31. 03. 2021.

Ne morate da se podvrgavate skupim hirurškim tretmanima, nekada je potrebno samo malo pažnje da biste imali pune i lepe usne

Lepe usne bez operacije i filera Foto: Pixabay

Kažu da je lepota u oku posmatrača, mala usta su u prošlosti bila simbol ženske lepote, danas se smatra da lepu ženu krase pune usne. Postoji mnogo načina kako da darujete punoću svojim usnama, neki su sasvim jednostavni i ne iziskuju ni dodatni novac, ni previše vremena. Usne ne sadrže lojne žlezde kao drugi delovi tela. Zbog ove činjenice, ali i izloženosti, usne su podložnije isušivanju i pucanju.

Piling usana

Usne su veoma osetljiv deo lica, imaju tanak sloj zaštite, pa se u sadejstvu sa nepovoljnim spoljnim uticajima dešava da često ispucaju. Stručnjaci savetuju da koristite piling usta koji će sprečiti pojavu ispucalih i suvih usana. Najčešće se koristiti šećer, med, cimet ili kafa u sadejstvu sa maslinovim uljem.

Hidratacija

Da bi usne i celo lice bilo zategnuto i jedro neophodno je da unosite dovoljne količine tečnosti. Neka istraživanja sugerišu da adekvatan unos vode jača i zateže kožu.

Kolagen

U procesu starenja smanjuje se produkcija kolagena, što dovodi do pojave bora i tanjenja usana. Ishrana bogata kolagenom kao i razni dodaci mogu obezbediti koži dovoljne količine kolagena i samim tim i povećati usahle usne. Rezultate ne možete da očekujete preko noći. Kolagen je primarni strukturalni protein koji može da se nađe u različitim veznim tkivima našeg tela i odgovoran je za mladolik izgled i održavanje kože elastičnom. Ima ga u zelenom lisnatom povrću, jajima, lososu, paradajzu, agrumima, bobičastom voću.

Zaštitni faktor

Usne su deo tela na koji najveći broj ljudi preskoči da nanese zaštitni faktor. Preporučljivo je da za zaštitu usana koristite faktor 30, što je već u domenu visoke zaštite, s obzirom da je ovaj deo kože naročito osetljiv. Izlaganje suncu bez zaštite utiče na pojavu bora oko usana, sušenje i smanjenje volumena usana.

Hijaluron

Hijaluronska kiselina ima mogućnost da vezuje molekule vode. Zahvaljujući njoj usne dobijaju na volumenu. Hijalurnon ne mora nužno da se primenjuje u vidu filera. Postoje i serumi za usne gde se koristi prerađena i specijalizovana formula hijaluronske kiseline.

Esencijalna ulja

Prirodna ulja sadrže lekovite materije, vitamine, minerale, masne kiseline, antioksidante. Esencijalna ulja, treba da razblažite u nosećem ulju kao što je maslinovo, jojoba, kokosovo jer su prejaka i mogu izazvati iritacije. Maslinovo ulje je bogato vitaminom E koji štiti kožu od UV zračenja, antioksidantima koji usporavaju starenje i oleinskom kiselinom koja regeneriše kožu i deluje protivupalno. Dovoljno je da premažete usne maslinovim uljem nekoliko puta u toku dana i da se rešite problema suvih usana.

Čisti karmini i olovke za usne

Sve navedene smernice koje mogu povećati volumen usana su prirodni načini koji zahtevaju strpljenje i vreme. Ipak, ako želite odmah da vidite efekat, najsigurnije je da koristite odgovarajuće karmine i olovke za usne. Preporučuje se olovka za usne koja je za dve nijanse tamnija od prirodne boje vaših usana. Koristite čiste olovke i karmin koji je prirodne boje. Imate na umu, da tamnije nijanse mogu učiniti usne vizuelno tanjim.

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo