Naslovna / Lepota

Glicerin je jeftin, ali vrhunski hidratantni sastojak u proizvodima za negu kože

Priredio/la: I. N.|14:00 - 20. 04. 2021.

Kad je reč o nezi kože, glicerin je sastojak koji ne može da ostane zanemaren, što zbog svog dejstva, što zbog biljnog porekla

Glicerin je snažno hidrirajuće sredstvo Glicerin možete da pomešate sa drugom hidratantnom ili blago zamašćujućom kremom ili da ga koristite samostalno Foto: Unsplash

Kada se borite protiv suve, isušene kože, želite za sebe najbolje hidratantne kreme. Postoji sastojak koji brzo obnavlja isušenu ili ispucalu kožu ruku i tela, što je od posebne važnosti u vremenu pandemije, kada o pranju ruku vodimo više računa. Glicerin je odlično rešenje za suvu kožu i nalazi svoje mesto u širokoj paleti proizvoda.

Tri grupe sastojaka

Hidrirajuće kreme obično sadrže tri vrste sastojaka. Postoje okluzivni hidratantni sastojci, ovlaživači, koji pomažu u formiranju zaštitne barijere na koži da bi u njoj „zaključali“ vlagu. Zatim, tu su omekšivači, koji izravnjavaju sve grube ivice na ćelijskom nivou. Najfiniji sastojci su ulja koja odbijaju vodu. Oni mogu da poboljšaju osećaj koji postoji kad se koža osuši, ali zapravo ne hidriraju.

Šta je glicerin?

Kad je reč o nezi kože, glicerin je sastojak koji ne može da ostane zanemaren. Naprotiv, veoma je dragocen. Glicerin je tečnost bez boje i mirisa, koja potiče iz biljnih izvora. To je ovlaživač, što znači da ima svojstvo privlačenja vode, jer svaka hidratantna krema zapravo privlači vlagu. Glicerin je u osnovi poput sunđera koji uvlači vodu do spoljnog sloja kože. Može da je privuče iz dubljih slojeva kože ili čak iz vazduha, u vlažnom okruženju. Takođe, pomaže usporavanju isparavanja vode sa kože kako bi se sprečilo hronično isušivanje. Ukratko, to je tajno oružje kože.

Glicerin i hidrira i zaglađuje kožu

Budući da glicerin privlači vodu za sebe, upotreba proizvoda sa ovim super-hidratorom pruža koži hidratantni i zaglađujući efekat. Može da se koristi kao snažna hidratantna krema samostalno ili u kombinaciji sa drugim omekšivačima.  Glicerin možete da pomešate sa drugom hidratantnom ili blago zamašćujućom kremom. Tu kombinaciju, zatim, nanesete na ruke i stopala pred odlazak na spavanje i ostavite da deluje tokom noći. Rezultati će biti vidljivi već prvog sledećeg dana. Naročito je efikasan na najtvrdokornijim grubim mestima, poput žuljeva.

Dobar za čišćenje kože

Glicerin je takođe neverovatno efikasno hidratantno sredstvo kada se koristi u kombinaciji sa sredstvom za čišćenje kože. Pri čišćenju lica važno je ukloniti prljavštinu i suvišnu masnoću i zadržati zdravlje spoljnog sloja kože. Sastojci poput glicerina mogu da pomognu u održavanju hidratacije i sprečavanju iritacije kože tokom procesa čišćenja. Efikasan je i kad je u pitanju nega lica. Ako ga dodate u svakodnevnu rutinu, nanošenjem na tek osušeno lice, nakon čišćenja, ili ga pridodate kremi koju svakodnevno koristite, rezultat će odmah biti primetan.

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo