Naslovna / Vesti

Besplatni preventivni pregledi u Univerzitetskom kliničkom centru Srbije

Priredio/la: V.St|10:13 - 06. 09. 2024.

Ministarstvo zdravlja i Univerzitetski klinički centar Srbije pozivaju građane na besplatne preventivne preglede u nedelju, 8. septembra, od 08 do 17 časova u novoj zgradi UKCS (severni ulaz, Ulica Koste Todorovića)

preventnivni pregledi Foto: Shutterstock

U Univerzitetskom kliničkom centru Srbije (UKCS), u nedelju, 8. septembra svi građani (i oni bez zdravstvenog osuranja), moći će da obave besplatne preventivne preglede u sklopu akcije koju organizuje Ministarstvo zdravlja Republike Srbije.

Pregledi će se obavljati u periodu od 08 do 17 časova, u novoj zgradi Univerzitetskog kliničkog centra Srbije , severni ulaz, iz Ulice Koste Torodovića.

U Univerzitetskom kliničkom centru Srbije građani će moći da obave sledeće preglede:

– pulmološki pregled

– tumor marker- CEA, CA19-9 i AFP (Alpha Fetoprotein)

– merenje krvnog pritiska

– provera nivoa šećera u krvi

– EKG pregled

– kompletna krvna slika

ultrazvučni pregled abdomena

Pregledi se ne zakazuju.

Ministarsto zdravlja i Unverzitetski klinički centar Srbije ovim putem pozivaju građane, da iskoriste ovu priliku, učestvuju u nedeljnoj akciji i obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje.

Preventivni pregledi  imaju ogroman potencijal da smanje stopu obolelih i smrtnost, naročito kod raka dojke i grlića materice, kao i kardiovaskularnih bolesti. Redovni pregledi omogućavaju rano otkrivanje bolesti, što značajno poboljšava izglede za izlečenje. Zato nemojte propustiti ovu priliku da na najbrži način proverite svoje zdravlje. Otiđite na besplatne preventivne preglede ove nedelje.

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo