Vesti

U Beogradu: Međunarodni kongres alergologa i kliničkih imunologa

Priredio/la: V.St.

Kongres, pod nazivom "Novine u dijagnostici i terapiji alergijskih bolesti kod dece i odraslih" održaće se od 31. oktobra do 2. novembra 2024. godine u Sava Centru u Beogradu i okupiti stručnjake iz regiona i sveta

Međunarodni kongres alergologa i kliničkih imunologa pod nazivom „Novine u dijagnostici i terapiji alergijskih bolesti kod dece i odraslih“ biće održan od 31. oktobra do 2. novembra u Sava Centru u Beogradu. Ovaj značajan događaj okupit će stručnjake iz regiona i sveta, a organizator kongresa i predsednica Udruženja alergologa i kliničkih imunologa Srbije (UAKIS) prof. dr Marina Atanasković Marković potvrdila je učešće lekara iz Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Bugarske i Rumunije.

Kongres će obuhvatiti najnovija istraživanja, dijagnostičke metode i terapije za alergijske bolesti, s posebnim naglaskom na primenu kod pediatrijske i odrasle populacije. Učesnici će imati priliku da prisustvuju predavanjima, radionicama i panel diskusijama, te da razmene iskustva sa kolegama iz drugih zemalja.

Osim domaćih predavača, imaćemo čast ugostiti 15 eminentnih stranih stručnjaka koji su priznati na svetskom nivou –  istakla je prof. Atanasković Marković. Takođe, planirane su posebne radionice za mlade lekare i studente medicine, što će im pružiti za usavršavanje u oblasti alergologije i kliničke imunologije.

Ovaj Kongres predstavlja ključni događaj za region, a na njemu će stručnjaci moći da razmene znanja i iskustava, i upoznaju se  s najnovijim informacijama o dijagnostici i terapiji alergijskih bolesti. Očekuje se da će sve ovo doprineti boljem razumevanju alergijskih oboljenja i unaprediti kvalitet lečenja pacijenata.

– Osim alergologa i imunologa učestvovati pedijatri, dermatolozi, otorinolaringolozi, pulmolozi, gastroenterolozi, kao i predavači sa Hemijskog fakulteta u Beogradu – rekla je prof. dr Marina Atanacković Marković.

Učesnici će takođe, imati priliku da se upoznaju s najnovijim dijagnostičkim metodama, terapijama i istraživanjima u oblasti alergologije, čime će unaprediti svoje kliničke veštine i doprineti poboljšanju zdravstvene zaštite u regionu.

Ovaj međunarodni kongres alergologa i kliničkih imunologa predstavlja značajan korak ka unapređenju znanja i veština stručnjaka, doprinoseći boljem razumevanju i lečenju alergijskih oboljenja kod dece i odraslih.