Naslovna / Vesti

Počela proizvodnja Sputnik V vakcine u “Torlak” institutu

Priredio/la: I. V.|15:00 - 04. 06. 2021.

sputnik V vakcina-torlak institit- korona virus Sputnik V vakcina proizvedena u Srbiji uskoro na punktovima za vakcinaciju Foto: Shutterstock

Institut za virusologiju, vakcine i serume “Torlak” u Beogradu danas je počeo da proizvodi rusku vakcinu protiv korona virusa Sputnik V. Komponente za proizvodnju Sputnik V vakcine stigle su iz Rusije u Srbiju u četvrtak, 3. juna, Sputnik V, proizveden u Srbiji, na vakcinalnim punktovima mogao bi da bude već za desetak dana.
Punjenje prve serije kontrolnih doza vakcine Sputnik V počelo je 14. aprila u Institutu “Torlak”, a ruski nacionalni Institut za epidemiologiju i mikrobiologiju Gamaleja je 19. maja potvrdio kvalitet proizvedene vakcine u Srbiji i odobrio da se i ubuduće u srpskom institutu proizvodi prva ruska covid 19 vakcina.

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
sanja
18:40, 10. 07. 2021.
Odgovori

Divno, lepo je sto ce nam vakcina biti na dohvat ruke, nece predsednik morati da se muci oko nabavke, samo sto jos nije uspeo da potrosi ni ove vakcine koje je „mukotrpno“nabavio, hvala mu, ali cu se ja ipak opredeliti za nemacki cordyceps za jacanje imuniteta i vitamine, smatram da je imunitet stub zdravlja.

Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo