Medicinski informativni portal
Naslovna / Korona

Rambo Amadeus: Evo zbog čega je nošenje maske pravi primer čojstva i junaštva!

14:47 - 17. 11. 2020.
Izvor: radiojadran.com

Kada neko ne nosi masku i ne drži odstojanje od sagovornika, taj se ne ponaša junački, kaže Rambo

UNICEF-ov ambasador dobre volje u Crnoj Gori Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus, podseća da je danas u Crnoj Gori pravi primer čojstva i junaštva nošenje maske i držanje distance od sagovornika.

– Kad god nam nije do toga da stavimo masku i da držimo odstojanje od sagovornika, treba da se podsetimo na čojstvo, najplemenitiju osobinu od svih, u kojoj čuvamo druge od sebe, bez obzira na to da li su to naši prijatelji, roditelji, braća, rođaci ili neko nama potpuno nepoznat – kaže Rambo za Radio Jadran.

On ističe da kriza s epidemijom korona virusa traje već predugo i da smo zato svi uznemireni, na kraju živaca, a da se naša psiha brani tako što ne želi da prihvati činjenično stanje. Prema Pušiću, što epidemija duže traje, sve manje želimo da verujemo u činjenice, potiskujemo ih, u nadi da će koronavirus i sva priča oko njega nestati preko noći.

-I meni je ovo sve užasno dosadilo, ali svestan sam da moram da budem civilizovan, ako ne zbog sebe, onda svakako zbog dragih ljudi oko sebe. Ako se osećamo potpuno zdravo i nemamo nikakve simptome, često nismo ni svesni da smo možda inficirani, pa noseći masku i držeći odstojanje štitimo druge od sebe, da se eventualno ne zaraze i ne trpe posledice koje za neke mogu biti mnogo ozbiljnije nego za nas – navodi Pušić.

Dakle, kada neko ne nosi masku i ne drži odstojanje od sagovornika, taj se ne ponaša junački, jer on ne štiti sebe od drugih, ali, takođe, njegovo ponašanje nikako ne može biti čojstvo, jer ne štiti druge od sebe.

 

TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor