Naslovna / Lepota

Bademovo ulje: možemo li ovo prirodno sredstvo koristiti i za uklanjanje šminke

Priredio/la: S.St.M.|13:30 - 17. 02. 2024.

Bademovo ulje može da se koristi kao sredstvo za skidanje šminke, jer ne sadrži hemikalije i druge materijale koji mogu naneti štetu našoj koži

bademovo uje Bademovo ulje je prirodno sredstvo za uklanjanje šminke Foto Shutterstock

Bademovo ulje treba da koristimo ako tražimo sredstvo za skidanje šminke koje je takođe korisno i za našu kožu. Ono Ima nekoliko zdravstvenih prednosti i često se koristi u proizvodima za negu kože i kose. Sadrži mnogo hranljivih sastojaka koji pomažu u smanjenju znakova starenja i štite nas od oštećenja koja mogu biti uzrokovana izlaganjem ultraljubičastim zracima.

Zašto je bademovo ulje dobro sredstvo za uklanjanje šminke

Kada je u pitanju uklanjanje šminke sa očiju, posebno maskare i ajlajnera, veliki izazov može da bude pronalaženje proizvoda koji deluje efikasno. Mnoge žene širom sveta otkrile su da je bademovo ulje veoma efikasno u uklanjanju šminke, posebno šminke sa očiju, jer olakšava proces uklanjanja. Bademovo ulje je nežno za kožu, efikasno rastvara šminku i sadrži hidratantna svojstva koja kožu hidriraju. Štaviše, koža ne ostaje masna, što ga čini odličnim sredstvom za skidanje šminke. Upotreba laganog bademovog ulja za uklanjanje šminke i drugih nečistoća sa lica, na našem licu ostavlja divan, prijatan osećaj.

Kako koristiti ovo ulje kao sredstvo za uklanjanje šminke

Nanesite dovoljnu količinu bademovog ulja na dlan i njome nežno masirajte celo lice, obraćajući posebnu pažnju na region oko očiju. Koristite ružinu vodicu (ili običnu vodu) da natopite vatu, a zatim nežno skinite šminku.

Nakon skidanja šminke lice ne moramo da isperemo, jer bademovo ulje nudi toliko neverovatnih prednosti za kožu. Ulje treba da ostavimo na koži kako bi je nahranilo i učinilo baršunastom, kaže dermatolog dr Swati Mohan za HealthShots.

Sastojci:

Postupak pravljenja:

  • prebacite gel aloe vere i bademovo ulje u malu posudu
  • promešajte ih dok se dobro ne sjedine
  • šminka može da se ukloni ovom mešavinom

Korišćenje i nanošenje:

  • navlažite vatu ili tupfer ovom mešavinom
  • da biste uklonili šminku, nežno masirajte celo lice vatom ili tupferom; ova mešavina može da se koristi za uklanjanje šminke oko očiju
  • koristite mlaku vodu za pranje lica
  • ponovo isperite nakon upotrebe željenog sredstva za čišćenje

Koje su prednosti bademovog ulja za lice

Evo nekih od prednosti bademovog ulja za lice.

1. Štiti kožu od upale

Ulje slatkog badema je hipoalergeno. Pošto ne izaziva alergijske reakcije, možemo da ga nanosimo na lice. Zbog ovoga mogu ga koristiti i žene sa osetljivom kožom. Bademovo ulje sadrži vitamin E, snažan antioksidans koji štiti kožu od upale, kaže dr Mohan.

2. Koža postaje sjajna

Redovno nanošenje bademovog ulja pomaže da održimo svoju prirodnu privlačnost i sjaj, mada je potrebno dalje proučavanje u ovoj oblasti. Ulje ima nekoliko osobina za posvetljivanje koje čine našu kožu glatkom i daju joj mladalački izgled. Ova prednost često se pripisuje vitaminu E u ulju.

3. Pomaže hidrataciji kože

Bademovo ulje sadrži vitamin E, koji pomaže u hidrataciji kože. Pored toga, može pomoći u zadržavanju vlage u koži i umanjiti bilo kakvu nelagodnost koju izaziva suva koža. Takođe, bademovo ulje može pomoći kod omekšavanja žuljeva na koži. Ovo ulje se brzo upija i lagano je.

Ko treba da ga izbegava za skidanje šminke

Osobe alergične na orašaste plodove treba da izbegavaju bademovo ulje za uklanjanje šminke. Pre redovne upotrebe uradite test i probajte ulje na nekom manjem delu kože da biste proverili ima li neželjenih reakcija, predlaže dr Mohan.

Možemo li staviti bademovo ulje na lice pre šminkanja

Bademovo ulje može da se nanese na lice pre šminkanja da bi hidrirali kožu. Ostavite nekoliko minuta da ga koža upije pre nanošenja šminke kako bi je glatko naneli.

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo