Medicinski informativni portal
Naslovna / Lepota

Britanski manikir je sve popularniji način nege noktiju

13:00 - 09. 05. 2021.
Izvor: wellnes.hr

Ovakav manikir ne opterećuje, savršen je za posao i sve ostale prilike, a što je najvažnije, mnoge dame navode da se s takvim noktima osećaju čisto i sveže

nokti-manikir-prirodan izgled Britanski manikir postao je sve popularniji način nege noktiju Foto: Shutterstock

Društvene mreže su već godinama jedna od najboljih destinacija gde se mogu pronaći inspiricaje na razne teme – od kuvanja, oblačenja, egzotičnih mesta za putovanje… Naravno, pažnju privlače i razni stvaraoci i kreativne osobe iz sveta lepote, a jedna od njih je Harriet Westmoreland koja na Instagramu deli svoje umeće oblikovanja i nege noktiju. A svet je oduševila svojim prepoznatljivom manikirom koji je prozvala „britanski manikir“.

Savršenstvo jednostavnosti

Ukratko, „britanski manikir“ mogao bi se opisati kao savršenstvo jednostavnosti. Harriet je oduševila svoju klijentelu promovišući kratke nokte, zaobljenog oblika, jedva prisutne boje i neverovatnog sjaja.
Ovaj stil noktiju je toliko nosiv te iz dana u dan postaje sve popularniji. Ispostavilo se da sviđa mnogim ženama, jer ne opterećuje, savršen je za posao, svakodnevnicu i sve ostale prilike, a što je najvažnije, mnoge dame navode da se s takvim noktima osećaju čisto i sveže.

Tri sloja obavezna

Za ovaj izgled noktiju potrebno je na nokat naneti tri sloja premaza koji će površini nokta dati breskvast prozirni sjaj. Efekat se postiže uz pomoć baza za nokte, uglavnom bezbojnih, ali za ovu priliku je potrebna ona sa minimumom breskvaste nijanse ili „boje kože“. Za još bolji efekat potrebno je dodati i jedan premaz nežnoroze laka, koji je skoro providan. A preko svega nanosi se bezbojan lak visokog sjaja, takozvani „top coat“ – završni premaz koji će sve slojeve ispod „zaključati“ i noktima dati potreban sjaj.

Priprema pre manikira

Pre britanskog manikira potrebno je pripremiti nokte. Jednom nedeljno, noću možete utrljani u kožicu i nokte mešavinu prirodnih butera ili ulje jojobe. Na ruke stavite pamučne rukavice i ostavite ih preko noći na rukama. Spavajte sa njima, ako možete. Preko dana koristite bogatu, masniju kremu za ruke. Pre nego što počnete da nanosite lak, dobro je četkicom izribati nokte i kožicu oko noktiju, a prijaće i piling ruku.

TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Send this to a friend