Naslovna / Moja priča

Najgore mi je bilo što se nisam pozdravio ni sa kim i što možda neće ni biti prilike za to

Priredio/la: e-Klinika|11:27 - 29. 10. 2020.

Biznismen Veselin Jevrosimović otvoreno govori o tome kako se osećao dok je imao koronu

veselin jevrosimovic Foto: Marko Todorović

Biznismen Veselin Jevrosimović još jedan je od onih koji su, nažalost, imali „bliski susret“ sa covid 19. O svom iskustvu, Jevrosimović je otvoreno govorio na TV B92, a sa željom da ukaže na značaj svih mera prevencije.

− Mada sam se od proglašenja pandemije ponašao veoma odgovorno i pridržavao se svih preporuka Kriznog štaba – desilo se da sam oboleo. Zarazio sam se na poslovnom putu, bilo nas je šestoro i svi smo po povratku s puta bili pozitivni. Pre puta smo se testirali, po dolasku na aerodrom u Dubai, takođe, i bili smo zdravi. Međutim, svi smo čudno počeli da se osećamo dok smo bili tamo. Odlučili smo da se testiramo čim smo se vratili u Beograd. Ispostavilo se da smo svi zaraženi – rekao je Jevrosimović. Kako kaže, privh dana nije bilo jakih simptoma.

− Osećao sam malaksalost, a temperatura se kretala oko 37,3. Izolovao sam se u svom apartmanu. Međutim, posle pet dana, kada sam pomislio da je najgore prošlo, otišao sam na kontrolni skener i ispostavilo se da imam upalu oba plućna krila! Odmah su me poslali u kovid bolnicu Kliničko bolničkog centra „Dr Dragiša Mišović“. Nisam stigao ni sa porodicom da se pozdravim. Isto veče dobio sam temperaturu 38,2 i to je najgore kod korone. Ne znate kuda će vas bolest odvesti, a komplikacije po definiciji dolaze noću. I to iščekivanje noći je nešto najgore, nešto što vam, i kad pomislite da ide na bolje, ne da oka da sklopite. Da ne pominjem koliko ubija činjenica da se ni sa kim niste pozdravili i da možda više nećete imati priliku za to… Iskazujem ogromnu zahvalnost zbog tretmana koji sam imao i ja i svi ostali pacijenti u KBC „Dr Dragiša Mišović“ – kaže Jevrosimović i ističe koliko su naši lekari požrtvovani u borbi sa Covid-19.

− Svo medicinsko osoblje čini nemoguće stvari. Medicinske sestre kao anđeli čuvari i dan i noć nadvijali su se nad nama, a da im ni lik od one zaštitne opreme nismo mogli videti. Četvorica nas je bilo u sobi. Osoblje smo prepoznavali po siluetama. Šta da vam pričam kad je u sobi do moje ležao suprug jedne od tih sestara, koji je bio baš u jako teškom stanju. Brinula je o svima nama kao što je i o njemu. Svi smo istu negu imali. Sve nas je to pogodilo kao ljude koliko su se oni žrtvovali za nas. Zbog takvih humanista treba da se čuvamo, pa ako nećemo da štitimo sebe maskama, onda da ih nosimo zbog njih – kaže Veselin Jevrosimović i dodaje:

− Zabrinjavaju me slike iz pojedinih restorana i klubova. Ako već želite da radite, onda obezbedite uslove. Formula je vrlo jasna – maska, distanca, ali niko to ne poštuje. Korona je vrlo opasna zaraza, koja odnosi ljudske živote… Ja, posle svega što sam video, mogu da kažem da sam imao lakšu kliničku sliku, ali još se osećam kao da me je tornado samleo. Godinama dan počinjem treningom, pretrčim deset kilometara, pa odlazim na posao. Sada mi trening baš teško pada.

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo