Naslovna / Prirodna medicina

Crna rotkva i ren u vinu za lakše disanje

Priredio/la: I. V.|9:00 - 14. 01. 2021.

Bolesti pluća praćene su otežanim disanjem, a neki od narodnih lekova mogu da pomognu ukoliko imate ovakvih problema

crna-rotkva Bolest pluća uvek treba shvatiti ozbiljno Foto: Shutterstock

Probleme sa organima za disanje najčešće imamo tokom zimskog perioda, a ove godine respiratirni sistem posebno je na udaru zbog pandemije covid 19. Pneumonija, bronhopneumonija, pleuritis, astma… sve su to bolesti organa za disanje koji stvaraju odrešene probleme, a pre svega otežano disano, koje se javlja kada se suze disajne cevi u plućima. Svaku bolest pluća treba ozbiljno shvatiti i otkloniti je lečenjem.

Kad se pluća „ne provetravaju“ teže se diše

Usled zadržavanja sluzi u plućima javlja se kašalj i na taj način se proširuje plućno mehurasto tkivo. Pluća se ne „provetravaju“, u njima ostaje stari vazduh i teže se diše. Za ovaj problem u narodnoj medicini poznat je lek od prirodnih sastojaka – crne rotkve, rena i vina,  koji olakšava disanje.

Crne rotkve i ren u vinu

Uzeti 6 supenih kašika sitno izrendanog korena rena i 4 supene kašike sitno izrendane crne rotkve. Sve to izručiti u litar proključalog belog vina. Skloniti sa vatre i ostaviti poklopljeno da stoji 2 sata. Nakon toga procediti i zasladiti bagremovim medom. Dobijeni lekoviti napitak piti po 50 grama na svakih sat vremena. Ovaj recept primenjujte 10 dana, sve dok se bolest ne zaceli.

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo