Medicinski informativni portal
Naslovna / Prirodna medicina

Crna rotkva i ren u vinu za lakše disanje

Priredio/la: I. V.
9:00 - 14. 01. 2021.

Bolesti pluća praćene su otežanim disanjem, a neki od narodnih lekova mogu da pomognu ukoliko imate ovakvih problema

crna-rotkva Bolest pluća uvek treba shvatiti ozbiljno Foto: Shutterstock

Probleme sa organima za disanje najčešće imamo tokom zimskog perioda, a ove godine respiratirni sistem posebno je na udaru zbog pandemije covid 19. Pneumonija, bronhopneumonija, pleuritis, astma… sve su to bolesti organa za disanje koji stvaraju odrešene probleme, a pre svega otežano disano, koje se javlja kada se suze disajne cevi u plućima. Svaku bolest pluća treba ozbiljno shvatiti i otkloniti je lečenjem.

Kad se pluća „ne provetravaju“ teže se diše

Usled zadržavanja sluzi u plućima javlja se kašalj i na taj način se proširuje plućno mehurasto tkivo. Pluća se ne „provetravaju“, u njima ostaje stari vazduh i teže se diše. Za ovaj problem u narodnoj medicini poznat je lek od prirodnih sastojaka – crne rotkve, rena i vina,  koji olakšava disanje.

Crne rotkve i ren u vinu

Uzeti 6 supenih kašika sitno izrendanog korena rena i 4 supene kašike sitno izrendane crne rotkve. Sve to izručiti u litar proključalog belog vina. Skloniti sa vatre i ostaviti poklopljeno da stoji 2 sata. Nakon toga procediti i zasladiti bagremovim medom. Dobijeni lekoviti napitak piti po 50 grama na svakih sat vremena. Ovaj recept primenjujte 10 dana, sve dok se bolest ne zaceli.

TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Send this to a friend