Naslovna / Prirodna medicina

Viscelarna kiropraktika: Rešenje za SPUŠTEN ŽELUDAC

Piše: J. Milentijević|19:00 - 28. 10. 2020.

Nameštanje unutrašnjih organa rukama praktikovalo se na Filipinima, Tibetu, u Kini i Rusiji. Terapija za stomak podrazumeva dijagnostiku celog tela, masažu stomaka ako su organi zgrčeni i pripremu za podizanje spuštenih organa

kiropraktika

Nameštanje unutrašnjih organa rukama Foto: Shutterstock

Ako vas boli želudac, podrigujete nakon jela, imate osećaj da vam je u stomaku balon koji će svakog trenutka da pukne, a uz sve to muče vas i gasovi, gorušica i imate osećaj težine i grča u stomaku, ti simptomi ukazuju da u vašem želucu nešto ne funkcioniše kako treba. Na sreću, u tom slučaju može da pomogne staroruska metoda visceralne kiropraktike.

Isceljivanje rukama

Ova metoda dobila je naziv od reči „visceralni“, što znači unutrašnji, „kiro“, što je u prevodu ruka, i „praktika“ što znači delovanje. Dakle, radi se o nameštanju unutrašnjih organa rukom ili isceljivanju rukama.

– Ovaj vid lečenja poznat je još od davnina, a nameštanje unutrašnjih organa rukama praktikovalo se na Filipinima, Tibetu, u Kini i Rusiji. U Rusiji se ova metoda zove staroruska visceralna kiropraktika ili „pravka života“, što znači nameštanje unutrašnjih organa – spuštenog ili podignutog želuca, spuštenih bubrega, zavaljene materice… Terapija za stomak podrazumeva dijagnostiku celog tela, masažu stomaka, ako su organi zgrčeni, i pripremu za podizanje spuštenih organa, ako je prisutan i takav problem“, objašnjava dr Natalia Gušlo Petrić, visceralni kiropraktičar, koja je ovu metodu donela u Srbiju.

Simptomi spuštenog želuca su bolovi u stomaku, loš zadah, podrigivanje, gorušica, naduvenost i osećaj punog stomaka, mučnina, težina u stomaku nakon jela, gubitak apetita, nesanica i malaksalost.

Osnovno pravilo visceralne kiropraktike glasi:“Ne treba razdvajati ono što je uzajamno povezano“.

– U čovekovom organizmu sve je uzajamno povezano – ako boluje jedan organ, drugi takođe reaguje. Zbog toga postoji redosled tretiranja unutrašnjih organa – ističe doktorka Natalija.

masaža

Terapija nije bolna Foto: Shutterstock

Svi organi počinju da rade bolje 

Kiropraktičar tada deluje rukama u određenim pravcima sa posebnim opterećenjem.

– Nakon terapije svi organi počinju da rade bolje. Recimo, posle masaže stomaka odmah nestaje gorčina u ustima i smanjuje se količina gasova – kaže dr Gušlo Petrić i dodaje da je veoma bitno da je svaki organ na svom mestu inače se narušava krug uzajamnog delovanja.

U slučaju da želudac nije na svom pravom mestu, ako je pomeren, dolazi do narušavanja krvotoka unutrašnjih organa, a posledica toga je slabljenje i bolest unutrašnjih organa i celog organizma.

Visceralni kiropraktičar prvo radi dijagnostiku stomaka, to je deo lečenja. Koristi se i vakuum jer on pomaže da se opuste mišići, a nakon dijagnostike rukom, ako je neophodno, pristupa se nameštanju želuca. Na pupak se stavlja tegla i uz pomoć aparata pravi se vakuum. Dok se istražuje stomak, bolna mesta ukazuju na eventualni spazam, pa se taj spazam uz pomoć vakuuma otklanja. Ako su organi loše prokrvljeni na mestu gde se stavlja vakuum može da se javi modrica ili ekstravazat. Što je modrica tamnija, situacija je nepovoljnija – ističe dr Gušlo Petrić.

Nakon terapije pacijent nosi steznik

Međutim, već posle prvog postavljanja vakuma, situacija se menja. Tkivo se regeneriše, pa sledećeg puta kad se stavi vakum, modrice su manje ili se uopšte ne pojavljuju.

Terapija nije bolna, u većini slučajeva se već nakon prvog tretmana oseća veliko olakšanje u stomaku. Nakon terapije pacijent nosi steznik, eporučuju mu se poseban režim ishrane i lagane vežbe. Tretman je potrebno ponoviti tri do pet puta, u zavisnosti od težine problema – savetuje dr Gušlo Petrić.

Do pomeranja želuca može, kako navodi, da dovede udarac u stomak, pad sa visine, dizanje tereta, stres, strah,  neuroza, trudnoća, porođaj, naglo mršavljenje, fizička neaktivnost i slabi trbušni mišići.

 

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo