Medicinski informativni portal
Naslovna / Prirodna medicina

Prirodni antibiotik koji efikasno UNIŠTAVA BAKTERIJE i VIRUSE. Od njega nikada nećete dobiti KANDIDU!

13:00 - 03. 11. 2020.
Izvor: novosti.rs

Ulje divljeg origana posebno je efikasno protiv bakterija iz roda stafilokoka, ešerihije, salmonele i drugih čestih bakterija. I to nije sve!

origano biljka začin Origano je odlična prirodni antibiotik Foto: Shutterstock

Divlji origano, u narodu poznatiji kao vranilovka, prirodni je lek za nesanicu i opuštanje, grčeve, stomačne tegobe, plućne bolesti i higijenu usta. Takođe, koristi se za lečenje urinarnih infekcija i upala u vezi sa urinarnim traktom. S obzirom na to da se eterično ulje ove biljke izlučuje preko sluzokože, a ima jaka antiseptična dejstva, korisno je i kod upala grla, upale sinusa i desni.

Borac protiv kandide

Vranilova trava, osim antiseptičnog dejstva, ima i antigljivično. Zato se smatra idealnom u borbi protiv kandidijaze. Po svojim svojstvima smatra se najmoćnijim prirodnim antibiotikom, a naročito je efikasna protiv bakterija iz roda stafilokoka. Dobre efekte ulje vranilovke pokazalo je i protiv ešerihije, salmonele i drugih čestih bakterija.Ukoliko pijete čaj od divljeg origana, on će imati pozitivna dejstva na lečenje upalnih i drugih procesa na koži, kao što su ekcem, osip i bradavice, ali ga pijte u umerenim dozama jer prevelika doza ovog čaja omamljuje.

Uništava i dobre i loše bakterije

Prilikom upotrebe ulja divljeg origana potrebno je da se vodi računa zbog toga što, pored bakterija koje su patogene, može da uništi bakterije koje su prirodno prisutne u organizmu i poželjne. Iz tog razloga neophodno je da se prati uputstvo za upotrebu preparata ili konsultuje sa farmaceutom.

 

TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Send this to a friend