Naslovna / Prirodna medicina

Prirodni antibiotik koji efikasno UNIŠTAVA BAKTERIJE i VIRUSE. Od njega nikada nećete dobiti KANDIDU!

13:00 - 03. 11. 2020.
Izvor: novosti.rs

Ulje divljeg origana posebno je efikasno protiv bakterija iz roda stafilokoka, ešerihije, salmonele i drugih čestih bakterija. I to nije sve!

origano biljka začin Origano je odlična prirodni antibiotik Foto: Shutterstock

Divlji origano, u narodu poznatiji kao vranilovka, prirodni je lek za nesanicu i opuštanje, grčeve, stomačne tegobe, plućne bolesti i higijenu usta. Takođe, koristi se za lečenje urinarnih infekcija i upala u vezi sa urinarnim traktom. S obzirom na to da se eterično ulje ove biljke izlučuje preko sluzokože, a ima jaka antiseptična dejstva, korisno je i kod upala grla, upale sinusa i desni.

Borac protiv kandide

Vranilova trava, osim antiseptičnog dejstva, ima i antigljivično. Zato se smatra idealnom u borbi protiv kandidijaze. Po svojim svojstvima smatra se najmoćnijim prirodnim antibiotikom, a naročito je efikasna protiv bakterija iz roda stafilokoka. Dobre efekte ulje vranilovke pokazalo je i protiv ešerihije, salmonele i drugih čestih bakterija.Ukoliko pijete čaj od divljeg origana, on će imati pozitivna dejstva na lečenje upalnih i drugih procesa na koži, kao što su ekcem, osip i bradavice, ali ga pijte u umerenim dozama jer prevelika doza ovog čaja omamljuje.

Uništava i dobre i loše bakterije

Prilikom upotrebe ulja divljeg origana potrebno je da se vodi računa zbog toga što, pored bakterija koje su patogene, može da uništi bakterije koje su prirodno prisutne u organizmu i poželjne. Iz tog razloga neophodno je da se prati uputstvo za upotrebu preparata ili konsultuje sa farmaceutom.

 

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo