Naslovna / Prirodna medicina

4 prirodne maske za kosu od kvasca koje će joj vratiti sjaj i zdravlje

Priredio/la: O.M.|19:00 - 06. 08. 2022.

Visok sadržaj vitamina, a posebno vitamina B, čini kvasac korisnom namirnicom koja hrani i čuva vlasi i štiti kosu od peruti

maske za kosu Snažno hidratantno svojstvo maske za kosu sa kvascem priža pomoć u borbi protiv oštećenja vlasi Foto: Shutterstock

Prirodne maske za kosu sve su popularnije, a one koje se mogu napraviti kod kuće uglavnom su najzdravije, a najjeftinije. Jedan od najboljih sastojaka koji možete upotrebiti za negu kose je kvasac, koji ima brojne zdravstvene benefite za vlasi.

Zdravstvene prednosti kvasca za kosu

Kvasac je jedan od najkorisnijih sastojaka u oblasti kozmetike. Koristi kao se sastojak za negu kože i kose. Visok sadržaj vitamina, a posebno vitamina B, čini kvasac korisnom namirnicom koja hrani i čuva vlasi.

Gubitak kose je jedan od problema koji pogađa muškarce i žene. Kada primenite jednu od ovih maski za kosu sa kvascem, sprečićete gubitk kose. Sadržaj biotina u kvascu će hidrirati kosu. Jedan od razloga za oštećeni izgled kose je gubitak vlage u kosi. Snažno hidratantno svojstvo maske za kosu sa kvascem pomoći će u borbi protiv tog oštećenja.

Kvasac i drugi sastojci takođe imaju svojstva koja su delotvorna u borbi protiv peruti. Kao i gubitak kose, perut je problem kože glave i za muškarce i za žene. Perut daje kosi neuredan izgled. Ali sa ovim maskama za kosu sa kvascem, perut će nestati.

Maske za kosu od kvasca i kako ih napraviti

Postoje različiti recepti za maske za kosu sa kvascem. Ovog puta donosimoi četiri različita recepta. Svaki od ova četiri recepta ima različite prednosti. Na primer, recept sa kefirom će učiniti kosu mekšom. Kada se u svoj recept dodaju med i jaje, kosa će takođe biti sjajnija. Senf je idealan za očuvanje boje kose.

1. Maska za kosu od kefira i kvasca

Za ovu masku potrebni su dve kašičice kvasca i jedna kašika kefira. U činiji pomešajte kvasac i kefir. Zatim nanesite ovu mešavinu na kosu. Ako imate dugu kosu, možete povećati količinu kvasca i kefira. Nanesite masku na kosu i ostavite 15 minuta. Nakon toga operite kosu toplom vodom.

2. Maska za kosu od meda i kvasca

Ova hranljiva maska daje sjaj i vraća lepotu vlasima. Pravi se od dve kašičice kvasca, jedne kašike meda i jednog jajeta. Pomešajte sve ove sastojke da dobijete tečnu teksturu. Nanesite masku na kosu. Sačekajte 20 minuta i operite kosu mlakom vodom.

3. Maska za kosu od žumanca i kvasca

Maska za kosu od žumanca i kvasca pravi se od jedne kašike vode, dve kašičice kvasca, jednog žumanceta i jedne kašike čičkovog ulja koje bi trebalo malo ugrejati da bude toplo. Pomešajte kvasac i vodu da razblažite kvasac. Nakon toga u ovu mešavinu dodajte žumance i toplo čičak ulje. Nanesite na kosu i sačekajte 20 minuta. Operite kosu mlakom vodom.

4. Maska za kosu od senfa i kvasca

Za ovo pakovanje za kosu potrebne su dve kašičicxe kvascam, jedna kašika vode, kašika meda iu kašičica senfa. Dodajte vodu u kvasac i mešajte da se kvasac rastvori u vodi. Zatim u ovu mešavinu dodajte med i senf. Kombinujte sve sastojke. Nanesite na kosu i sačekajte 15-20 minuta. Isperite kosu toplom vodom.

Maske za kosu sa kvascem – saveti

Nakon nanošenja bilo koje od ovih maski, potrebno je oprati kosu. Ako u maskama koristite jaje ili žumance, operite kosu mlakom vodom. Takođe, uvek nakon korišćenja bilo koje od ove četiri maske s kvascem, operite kosu šamponom koji inače koristite i nanesite balzam.

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo