Naslovna / Vesti

Besplatni pregledi na platou ispred opštine Novi Beograd

Priredio/la: D. T.|13:30 - 26. 08. 2023.

Besplatni pregledi u okviru projekta „Kućica zdravlja“ traju već jedan i po mesec i imaju za cilj podizanje svesti o važnosti rane dijagnostike i preventivnih pregleda. Lekari su do sada obavili više od 10.000 preventivnih pregleda

pregledi Neki zdravstveni pregledi između 40. i 50. godine mogu i život da spasu Foto: Shutterstock

Besplatni pregledi u okviru projekta „Kućica zdravlja“ dostupni su svim građanima Srbije, bez zakazivanja do 6. septembra na platou ispred opštine Novi Beograd. „Kućica zdravlja“ je svojevrsna mobilna ambulanta koja će biti otvorena od 08.00 do 15.00 časova. Građani će moći da obave specijalističke preglede.

Besplatni pregledi srca, oka …

Ponedeljak je rezervisan za kardiovaskularne probleme, utorak je posvećen prevenciji jedne od najčešćih bolesti građana Srbije – dijabetesu, sreda je dan za penzionere, četvrtvrak je dan za bolesti oka, petak je predviđen za žensko zdravlje.
Prvi dan vikenda rezervisan je ponovo za najstarije sugrađane, penzionere, dok se nedeljom „Kućica zdravlja“ otvara i za porodice sa decom.

Besplatni pregledi u okviru projkta „Kućica zdravlja“,  traju već jedan i po mesec i imaju za cilj podizanje svesti o važnosti rane dijagnostike i preventivnih pregleda. Lekari su do sada obavili više od 10.000 preventivnih pregleda.

Kako da poboljšamo zdravlje?

Kućica zdravlja je otvorena za sve državljane Republike Srbije. Predsednik opštine Novi Beograd Bojan Bovan, pozivao je sugrađane da brzo i efikasno obave veliki broj specijalističkih pregleda i dobiju savet lekara za dalje lečenje ili  preporuke o tome kako da poboljšaju svoje zdravstveno stanje.

– Opština Novi Beograd pokazuje društvenu brigu za sugrađane na različite načine, pa smo se zato bez dvoumljenja, u saradnji sa Domom zdravlja Novi Beograd, opredelili za realizaciju Projekta „Kućica zdravlja“ – izjavio je Bovan.

Kućica zdravlja

Foto: Kućica zdravlja

Besplatni pregledi, prevencija i najbolji lek

S obzirom na to da je Novi Beograd najmnogoljudnija opština u Beogradu,  može se očekivati i da je potreba za lekarskim
pregledima veća nego u drugim lokalnim jedinicama.

Imamo veliki broj penzionera, radno sposobnog stanovništva, ali i mladih, koji će brzo i jednostavno, moći da provere svoj zdravstveni status i da se ukoliko je to potrebno, kasnije obrate nadležnim zdravstvenim ustanovama. U svakodnevnom životu čujemo poruku: „Zdravlje je najpreče“, a od lekara da je prevencija u mnogim slučajevima siguran lek, pa smo se time i rukovodili prilikom organizovanja „Kućice zdravlja“ – naglasio je Bovan.

Dr Božica Novaković, v.d. direktora Doma zdravlja Novi Beograd, ističe da preventivni pregled može da nas poštedeti mnogih poseta lekaru u budućnosti.

-Nadamo da će i ova naša akcija uticati na podizanje svesti o važnosti preventivnih pregleda za očuvanje i unapređenje zdravlja naših sugrađana – izjavila je dr Novaković.

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo