Naslovna / Vesti

Besplatan mamografski pregled od 2. do 9.marta ispred opštine Novi Beograd

Priredio/la: Ma.R.|15:16 - 01. 03. 2024.

Besplatan pregled mamografom namenjen je ženama od 45 do 69 godina koje u prethodne dve godine nisu radile mamografiju, kao i starijim od 40 godina koje u
porodici imaju ili su imale bliske srodnice obolele od raka dojke

Mamografija Preventivni mamografski pregled može da spasi život Foto: Shutterstock

Gradska opština Novi Beograd i Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“, organizovaće od 2. do 9. marta ove godine mamografske preglede dojki za određene kategorije žena.

Besplatna mamografija: Kako zakazati pregled?

Pokretni mamograf u navedenom periodu nalaziće se na delu parkinga ispred Gradske opštine Novi Beograd, Mihaila Pupina 167. Sve zainteresovane žene preglede mogu zakazati od petka, 1. marta, radnim danima od 9 do 14 časova na brojeve telefona 060/7171969 i 060/7171523, do popune termina.

Pregled je moguće zakazati i sutra, u subotu, 2. marta u navedenom terminu: od 9 do 14 časova. Zakazani pregledi u mobilnom mamografu obavljaće se svakog dana od 9 do 19 časova.

Kojim kategorijama žena je namenjen ovaj besplatni pregled

Besplatan pregled mamografom biće dostupan za žene starosti od 45 do 69 godina, koje u prethodne dve godine nisu bile na mamografskom pregledu, kao i za one starije od 40 godina koje u porodici imaju ili su imale bliske srodnice obolele od te bolesti.

Rak dojke je izlečiv ako se otkrije na vreme: U susret Danu žena i Nacionalnom danu borbe protiv raka dojke

Besplatne mamografske preglede Institut „Batut“ sprovodi u okviru kampanje „Hajde da imamo vremena za pregled – Ne gledaj u šolju, pregledaj se!“. Organizovani su u saradnji sa Gradskom opštinom Novi Beograd, uoči Dana žena, 8.marta i u susret obeležavanju Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke (20.mart).

U subotu, 2. marta, u 09 časova povodom organizovanja preventivnih pregleda, ispred GO Novi Beograd medijma će se obratiti direktorka Instituta „Dr Milan Jovanović Batut“ prof. dr. Verica Jovanović i predsednik opštine Novi Beograd Bojan Bovan.

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Violeta Jelic
12:59, 02. 03. 2024.
Odgovori

Zelim da zakazem pregled dojki.

Ružica Filipović
17:23, 03. 03. 2024.
Odgovori

Želim da zakažem pregled dojki. Sve pohvale !

Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo