Naslovna / Vesti

Za ulazak u Srbiju potreban negativan PCR test ili 10 dana karantina

Priredio/la: I. V.|12:55 - 13. 12. 2020.

Uoči novogišnjih praznika, a zbog veoma loše epidemiološke situacije, zvaničnici pooštrili mere za ulazak naših državljama u Srbiju

negativan-PCR-test Za ulazak u zemlju – ili negativan test ili karantin Foto: Shutterstock

Dr Branislav Tiodorović, epidemiolog i član Kriznog štaba, izjavio je danas da će morati da budu uvedene mere za državljane Srbije koji iz inostranstva dolaze u zemlju. Mere će biti kao i one koje su na snazi u držvama iz kojih dolaze.

Negativan PCR test ili karantin

– Potrebno je da imaju negativan PCR, ne stariji od 48 sati, a oni koji ga nemaju, moraće u karantin 10 dana. Najsigurnije je da primenimo to što se već praktikuje u Evropi. Biće „zelenih lista“ na kojima će se naći neke od najboljih zemalaj kao što su Finska ili Estonija – izjavio je Dr Tiodorović, navodeći da se struka nadala da će se situacija sa korona virusom malo smiriti, ali to se nije desilo. Kako je rekao, možda postoji stagnacija i nije optimistička procena.

Razmišlja se pooštravanju mera

– Moraćemo da donesemo mere koje će možda biti efikasnije kako bismo ostvarili cilj i dočekali praznike bolji  – istakao je dr Tiodorović, napominjući da nam „ne treba lažni populizam“ i da će, ako se ovako nastavi, Krizni štab morati da razmišlja o uvođenju vanrednog stanja i policijskog časa.

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo