Naslovna / Vesti

Počinje sa radom onlajn savetovalište za obolele od karcinoma jajnika na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije

Priredio/la: M. R.|13:00 - 08. 08. 2021.

– Cilj je da pacijenti imaju uvek dostupnog lekara i da preventiva postane pravilo a ne izuzetak – izjavila je prof.dr Danica Grujičić koja se nalazi na čelu ove institucije

Prof. dr Danica Grujičić Važna vest za pacijentkinje sa rakom jajnika, Foto: Danica Grujičić, Privatna arhiva

Na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije (IORS) počelo je sa radom onlajn savetovalište za obolele od karcinoma jajnika. Iznoseći u javnost ovu važnu informaciju, prof. dr Danica Grujičić, neurohirurg i direktor IORS-a, istakla je da je to nešto što je trebalo da bude učinjeno davno i da se radi o velikom iskoraku.

– U cilju podrške našim pacijentima formirali smo onlajn savetovalište za obolele od karcinoma jajnika. To je još jedan način da im budemo na raspolaganju, jer onima koji nisu u mogućnosti da dođu dajemo priliku da dobiju detaljne informacije od relevantnih stručnjaka. Ovo je tek početak, cilj nam je da pacijenti imaju uvek dostupnog lekara i da preventiva postane pravilo a ne izuzetak – objasnila je Grujičić.

Razgovori sa lekarima će se vršiti putem telefona ili Zoom aplikacije, a termini u Savetovalištu se unapred zakazuju pozivom na broj 011 2656 386, ili putem elektronske pošte na  serbca@ncrc.ac.rs.

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo