Naslovna / Vesti

AstraZeneca koktel antitela pruža 83 odsto zaštite od covid 19

Priredio/la: M. M.|13:00 - 18. 11. 2021.

AstraZeneca koktel antitela mogao bi da pomogne i zaštiti ljude čiji imunološki sistem ne reaguje adekvatno na vakcinaciju

AstraZeneca koktel antitela Foto: Shutterstock

AstraZeneca je učvrstila svoje vođstvo u kreiranju preventive protiv covid 19 za neinficirane ljude, koji ne reaguju dobro na vakcine. Iz kompanije AstraZeneca saopštili su da njihov koktel lekova sa antitelima nudi 83 procenata zaštite tokom šest meseci.

Astra Zeneca preventivna terapija

Terapija koja se aplikuje, nazvana je AZD7442 ili Evusheld, predstavlja kombinaciju antitela sa dugim dejstvom. Ranija ispitivanja na ljudima pokazala su da je terapija smanjila rizik od razvoja simptomatskog covid 19 za 77 odsto. Više od tri četvrtine učesnika imalo je potisnuti imunološki sistem i druga stanja, koja su ih učinila podložnijim teškim bolestima.

Englesko-švedska kompanija je takođe saopštila da je posebna studija na pacijentima, sa blagim do umerenim simptomima covid 19, pokazala da je veća doza AZD7442 smanjila rizik od pogoršanja simptoma za 88 procenata, kada se daje u roku od tri dana od prvih simptoma.

AstraZeneca postaje lider

Najnoviji rezultati praćenja studija potencijalno pozicioniraju AstraZeneca kompaniju, u odnosu na rivalski Pfizer, kao budućeg glavnog dobavljača i vakcina i preventivnog tretmana protiv covid 19. Pri čemu je AstraZeneca saopštila da je „stvarna prednost“ u osmišljavanju preventivne terapije.

– Ovi novi podaci doprinose rastućem broju dokaza koji podržavaju potencijal AZD7442 da napravi značajnu razliku u prevenciji i lečenju covid 19 – izjavio je izvršni potpredsednik kompanije Mene Pangalos.

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo