Naslovna / Vesti

Humanitarna trka „Dok dišem, nadam se“ 14.maja u Novom Sadu kao podrška obolelima od cistične fibroze

Priredio/la: Ma.R.|11:00 - 27. 04. 2022.

U okviru velike majske kampanje „Trikafta za sve CF heroje“, 14.maja će u Novom Sadu biti održana trka u organizaciji Udruženja za pomoć i podršku obolelima od cistične fibroze, sa ciljem skretanja pažnje na značaj primene inovativnih lekova

cistična fibroza Udruženje za podršku i pomoć obolelima od cistične fibroze (CF Srbija) već je organizovalo jednu sličnu trku Foto: Udruženje CF Srbija

Maj je mesec podizanja svesti o cističnoj fibrozi, pa će Udruženje za pomoć i podršku osobama sa cističnom fibrozom Srbije (CF Srbije) imati niz aktivnosti. Humanitarna trka pod nazivom „Dok dišem, nadam se“ je druga ovakva trka u organizaciji Udruženja.

Start kod Žeželjevog mosta, cilj kod CF ružičnjaka na platou kod Doma zdravlja „Novi Sad“

Trka će biti održana 14. maja u Novom Sadu, sa početkom u 11 časova. Start je kod Žeželjevog mosta. Trasa je duga 3.8km, a na cilju kod CF ružičnjaka, kojim su aktivisti Udruženja u martu ukrasili plato ispred Doma zdravlja „Novi Sad“, biće dodeljne medalje.

Cistična fibroza je genetski uzrokovana, multisistemska i neizlečiva bolest koja je do sada životni vek pacijenata ograničavala na 25 godina. Zahvaljujući zajedničkim naporima Udruženja CF Srbije, struke i državnih institucija, standardi u lečenju se kontinuirano unapređuju uz otvaranje novih nada za sve obolele i njihove porodice. Ogroman pomak napravljen je mogućnošću da oboleli u  Srbiji dobiju jedan od najsavremenijih inovativnih lekova Trikafta.

Kako se prijaviti

Krajni rok za prijavu učesnika je 11. maj do ponoći. Kompletan prihod koji bude prikupljen od kotizacije je namenjen Udruženju osoba za podršku i pomoć obolelilma od cistične fibroze.

Više informacija o trci kao i formular za prijavu, dostupni su na stranicama Udruženja CF Srbija.

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo