Naslovna / Vesti

Humanost na ispitu: Velika akcija dobrovoljnog davanja krvi u Pančevu u subotu

Priredio/la: Ma.R.|15:30 - 08. 06. 2023.

Cilj akcije 10. juna u Pančevu je podizanje svesti o ovom humanom činu, koji davaoca ne „košta“ ništa, a nekome ko boluje ne samo od bolesti krvi zaista može značiti život

dobrovoljno davanje krvi Važna poruka za sve ljude dobre volje Foto: Udruženje obolelih od multiplog mijeloma

Uoči Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, Udruženje obolelih od multiplog mijeloma Srbije organizuje humanitarnu akciju dobrovoljnog davanja krvi pod sloganom „Ispružite ruku za život“ .

Gde građani Pančeva mogu da daju krv u subotu

Akcija će biti održana u subotu, 10. juna od 10 do 14 časova u Pančevu, na dve lokacije:

  • Crveni krst Pančeva, Žarka Zrenjanina 15
  • na uglu ulica Vojvode Živojina Mišića i Vojvode Radomira Putnika, gde će biti postavljen transfuziomobil.

Doder: Prijavljeno je više od stotinu davalaca, očekuje se i veći broj

– Udruženje obolelih od multiplog mijeloma želi da se oduži svima koji su dali i daju krv čiji smo mi česti primaoci, tako što će dovesti svoje prijatelje, članove porodica, poznanike i podržavaoce udruženja koji mogu biti davaoci, na vanrednu organizovanu akciju tim povodom. Takođe želimo da još jednom skrenemo pažnju javnosti na pacijente obolele od multiplog mijeloma i da radimo na podizanju kolektivne svesti o ovoj bolesti i potrebama rane dijagnostike, kao i inovativnim terapijama – navela je predsednica Udruženja Snežana Doder.

Ona je dodala da se do sada za akciju prijavilo oko 100 dobrovoljnih davalaca i pozvala sve zainteresovane građane iz Pančeva, Beograda i okoline da se pridruže članovima Udruženja.

Brojni prijatelji akcije

Udruženje obolelih od multiplog mijeloma organizuje besplatan prevoz za dobrovoljne davaoce koji nisu stanovnici Pančeva. Akcija „Ispružite ruku za život“ se organizuje u saradnji sa Crvenim krstom Pančeva i Zavodom za transfuziju Vojvodine, a uz podršku velikog broja privrednika iz Pančeva.

– Biće ovo sjajan način da pokažemo koliko smo humani, kao grad, kao ljudi ali i da se nakon akcije dobro zabavimo i naučimo nešto novo na bogatom sadržaju koje planiramo za sve koji budu tu tog dana – rekla je Doder.

Dobrovoljne davaoce očekuje poklon paket i osveženje, koje je Udruženje pripremilo sa partnerima.

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo