Naslovna / Deca

Pružite svojoj bebi olakšanje: Najefikasniji načini za ublažavanje crvenila i iritacija od pelena u predelu prepona

Priredio/la: PR eKlinika |12:11 - 09. 10. 2024.

Koža je najveći ljudski organ, štiti i pokriva naše telo, zato se treba savesno odnositi prema njoj. Ne treba ni govoriti kliko su pravilna, zdrava ishrana, bazirana na svežem voću i povrću i pravilna hidratacija bitne za ovo, ali svakako i pravilna nega

ublažavanje crvenila Cink oksid štiti kožu od oštećnja izazvanih UV zracima, zbog njegove sposobnosti da smanji fleke i ukloni crvenilo Foto: Shutterstock

Nega kože zahteva adekvatnu higijenu, redovno tuširanje, ali i tretiranje kože sa kupkama koje su napravljene od sastojaka koji su blagi za kožu. Ovo takođe podrazumeva i adekvatne kreme i mazalice. 

Iritacija je nešto sa čime se borimo svakodnevno zbog raznih uticaja na kožu, povreda, mehaničkih oštećenja, ujeda insekata. Zato je važno da uvek imate prvu pomoć u ovim situcijama:

Kokosovo ulje, koje duboko hrani kožu, i ima antibakterijsko i antimikotičko dejstvo. Bogato je masnim kiselinama, kao i proteinima koji hrane kožu i doprinose njenoj hidriranosti. Riblje ulje je idealno za suvu i iritiranu kožu, a takođe pomaže u suzbijanju crvenila kod upalnih problema na koži.

Takođe, i ulje nevena je pogodno za kožu jer umiruje iritaciju, ubrzava zarastanje i smanjuje neprijatnosti na koži. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Flogocid (@flogocid_official)

 

Ova ulja koja su izuzetno važna za negu kože se zajedno nalaze na jednom mestu – u Cinkvitaminskoj kremi. Pored toga, sadrži vitamine i cink oksid po čemu je ova krema i dobila ime. Cink oksid  štiti kožu od oštećnja izazvanih UV zracima, zbog njegove sposobnosti da smanji fleke i ukloni crvenilo. Ovo je sastojak za koji se zna da uklanja svrab, peckanje, upalu, crvenilo, suvoću, ljuštenje i bol koji su karakteristični za kožne tegobe.  

Zbog svega navedenog, mnoge majke Cinkvitaminsku kremu koriste za bebe, za negovanje kože u predelu prepona koja može biti prilično iziritirana pelenama. 

Iskustvo mlade majke, Jovane iz Smedereva

– Moja beba je imala užasno crvenilo u predelu prepona, a znala sam da na uzrok ne mogu uticati, jednostavno bez pelena u tom uzrastu beba ne bi mogla da bude. Tako da sam se raspitala kod prijateljice koja takođe ima bebu i posavetovala me je da uzmem Cinkvitaminsku kremu, što sam i uradila. Kupila sam kremu i nisam se pokajala. Nakon što okupam bebu, namažem deblji sloj kreme u predelu prepona i više nema nikakvih problema, nestala je iritacija i koža izgleda zdravo i hidrirano. Više naravno ne čekam da se osip pojavi da bih mazala cinkvitaminsku kremu, u apoteci su mi rekli da je potpuno prirodna tako da je sada koristim svakodnevno, kad god menjam bebi pelene – kaže mlada mama Jovana.

Jovanina prijateljica Danijela, po čijoj preporuci je i kupila kremu, dodala je još jedno pozitivno iskustvo sa ovom kremom: 

– Ja imam troje male dece i skoro svakodnevno padanje i povređivanje kože je neizbežno u našoj porodici. Naravno, to su sve površinske posekotine i razderotine, ali deci ponekad jako bolne. Pored toga što cinkvitaminsku kremu koristim, još od prvog deteta, za pelensku regiju, postala je obavezna i kod njihovih sitnih povreda. Odmah umiri bolno mesto i ubrza zarastanje. Svaka poderotina zaraste pre novog padanja – kroz smeh završava Danijela. 

Korisnici već četiri decenije dele pozitivna iskustva koja su imali sa cinkvitaminskom kremom, a mi ih rado delimo sa vama! Možete je kupiti u svim apotekama, kao i Lilly i DM drogerijama. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Flogocid (@flogocid_official)

 

Stručno mišljenje o zdravstvenoj ispravnosti svake serije izdaje laboratorija za kontrolu kvaliteta Instituta Super Lab u Beogradu.

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor