Medicinski informativni portal
Naslovna / Psihologija

Vratili ste se STAROJ LJUBAVI? Očekujte vatromet!

Piše: I. V.
19:00 - 25. 11. 2020.

„Podgrejana ljubav“ isto je što i podgrejano jelo – znate kako izgleda i kakvog je ukusa, zato poslušajte psihologe i nigde nemojte da žurite da ne biste upali u isti obrazac 

stara ljubav bivši partneri Kontaktiranje stare ljubavi oslobađa „duh iz boce“ Foto: Schutterstock

Kako reagovati kada se jedna ljubavna veza završi, a onda se, posle nekog vremena, čak i posle više godina, ponovo vrati neka hemija među bivšim partnerima? Da li jednom prekinutu vezu treba i valja obnoviti? Mnogo je pitanja na koja morate naći odgovor, jer, kako kažu stručnjaci, „podgrejana ljubav“ isto je što i podgrejano jelo – znate kako izgleda i kakvog je ukusa, ali znate i da nije baš sveže, tek skuvano.

Stara ljubav kao je „staklena“ biljka

Psiholozi umeju da kažu da je „podgrejana ljubav“ isto što i staklena biljka – lepa, ali delikatna. Zato nekadašnjim parterima uvek savetuju da raščiste sa mnogim stvarima iz prošlosti i da budu svesni šta bi moglo da ih očekuje u ponovljenoj ljubavnoj vezi. A pre nego što odlučite da se vratite staroj ljubavi, poslušajte njihove savete.

Budite spremni za vatromet

Kontaktiranje stare ljubavi oslobađa „duh iz boce“. Osećanja koja tinjaju ispod površine teško se kontrolišu, zato, pre nego što stupite u kontakt, budite sigurni da ste spremni za „vatromet“.
Raskinuli ste već jednom. Ako želite da se spojite, morate otvoreno da porazgovarate o prvobitnom raskidu i shvatite šta je tačno pošlo naopako.

Raščistite sve iz prošlosti

Moguće je da je u prethodnoj vezi jedan partner povredio drugog, i to na veoma loš način. Svaki odgovorni partner morao bi da objasniti svoje razloge zašto se to tako desilo i pokušati da nadoknaditi nepravde iz prošlosti, dopuštajući da veza polako preraste prethodne povrede.
Ponovno uspostavljena veza mogla bi da bude preopterećena, stoga ne žurite, ne „gurajte“ i ne krećite se prebrzo, posebno ako vaš partner izražava potrebu za sopstvenim prostorom.

Ako je u vezi nedostajalo romantike ili je bila veoma negativna i štetna za oba partnera, koji su pošto poto želeli da je se oslobode, poslednja stvar koja vam treba je da ponovite taj obrazac ili da se ponovo „zaglavite“ u takvoj priči. Ovakva vrsta ponovnog povezivanja može biti katastrofalna za one koji su skloni opsesivnoj ljubavi.

TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Send this to a friend