Naslovna / Vesti

Inovativne terapije u lečenju karcinoma, prevencija i rano otkrivanje: Uskoro NOK 2024 u Nišu

Priredio/la: Ma.R.|12:00 - 10. 05. 2024.

Konferencija NOK 2024 (Niš, 17-19.maj) ima za cilj aktivno približavanje najnovijih dostignuća iz oblasti onkologije kroz dinamičnu razmenu znanja i dragocenih iskustava, sa jasnom vizijom unapređenja kliničke prakse u Srbiji

Imunoterapija Cvetanović najava Doc.dr Ana Cvetanović: Na NOK 2024 posebna pažnja biće posvećena imunoterapiji, uzimajući u obzir nedavno proširenje broja indikacija u Republici Srbiji u lečenju različitih vrsta maligniteta Foto: Milan Stojković/Shutterstock

Druga nacionalna onkološka konferencija sa medjunarodnim učešćem NOK 2024 održaće se od 17. do 19. maja 2024. godine u organizaciji Klinike za onkologiju Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu. Na ovom prestižnom skupu, više od 45 eksperata i 300 učesnika obradiće širok spektar tema iz oblasti malignih oboljenja uključujući dijagnostiku, onkološku hirurgiju, radijacionu i internističku onkologiju.

Edukacija o novim lekovima na pozitivnoj listi RFZO za onkološke pacijente

Značajan naglasak biće stavljen na aktuelnosti u onkologiji, uključujući aktivne studije i aktuelne vodiče. Uvođenje novih lekova na pozitivnu listu RFZO-a za različite vrste malignih oboljenja značajno će unaprediti kvalitet lečenja onkoloških pacijenata, te je neophodna edukacija i približavanje ovih lekova svim učesnicima, uz osvrt na načine kako na najefikasniji način sprovesti nove mogućnosti.

Imunoterapija NOK 2023

Sa prošlogodišnjeg NOK 2023 Foto: Milan Stojković

Nove mogućnosti imunoterapije u lečenju karcinoma, prevencija i rano otkrivanje bolesti

– Posebna pažnja biće posvećena imunoterapiji uzimajući u obzir nedavno proširenje broja indikacija u Republici Srbiji u lečenju različitih vrsta maligniteta. Ova sesija omogućiće učesnicima da detaljnije sagledaju nove perspektive koje imunoterapija pruža u borbi protiv raka, uz osvrt na najnovije smernice. Pored toga, razmotriće se mere prevencije kao i ranog otkrivanje maligniteta sa osvrtom na put pacijenta
od trenutka postavljanja dijagnoze do otpočinjanja specifičnog onkološkog tretmana – najavljuje doc. dr Ana Cvetanović, specijalista internističke onkologije i rukovodilac Klinike za onkologiju Univerzitetskog kliničnog centra Niš.

Dinamična razmena znanja i dragocena iskustva u interesu paijenata ali i zdravstvenog sistema

Ova konferencija ima za cilj aktivno približavanje najnovijih dostignuća iz oblasti onkologije, kroz dinamičnu razmenu znanja i dragocenih iskustava, s jasnom vizijom unapređenja kliničke prakse u Srbiji. Organizatoti i stručna javnost očekuju i nadaju se da će ovaj događaj biti ključan za podizanje nivoa kompetencija i osnaživanje zdravstvenih stručnjaka, te će imati značajan pozitivan uticaj ne samo na individualnu negu pacijenata, već i na ojačavanje integriteta celokupnog zdravstvenog sistema.

NOK 2024

NOK 2023 Foto: Milan Stojković

Opravdani optimizam ogranizatora: Viši standard u odnosu na prošlogodišnji NOK2023

I na prošlogodišnjem NOK 2023 u Nišu, eminentni predavači, vrhunski eksperti iz Srbije i regiona razmenili su u fantastičnoj organizaciji iskustva o savremenim dijagnostičkim i terapijskim trendovima u lečenju malignih bolesti. Oblasti koje su bile u fokusu su karcinom dojke, digestivna onkologija, karcinom pluća, ginekološki maligniteti, suportivna i kardioonkologija.

Prisustvovalo je oko 250 učesnika, što potvrđuje da je optimizam organizatora opravdan i da je u samom broju učesnika i najavi kvalitetnih sesija standard NOK2024 već u startu podignut na viši nivo.

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Ceca
13:13, 11. 05. 2024.
Odgovori

Odlično, samo ukoliko znanja, mogućnosti i napredne tehnike, preparati, procedure, stručno, efikasno i na vreme budu stigle do onih kojima su neophodno potrebne.
Nažalost često se luta, gubi vreme i neleči se većina pacijenata koji se i na vreme jave ili u prvim fazama bolesti. Često samo pojedinci uspeju da dođu do informacija, uputa i tretmana, jer znanja i migućnosti oni koji bi trebalo da organizuju i prate lečenje ne sprovode.
Ovo je ozbiljan problem i u rešavanju svi ozbiljno treba da se bave svojim zadatcima. Ovakvi skupovi su više nego dobrodošli, ali samo i ako ima rezultata u lečenju i izlečenju (stavljanju pod kontrolu ove opake bolesti) među obolelima.

Drago
19:30, 13. 05. 2024.
Odgovori

Moja najdraža ljubav Vesna umrla je u 62 godini života od raka pluća ,imala je 4 stadij raka pluća od 15 cm mislim da nije mogla nikako preživjeti hvala vam na odgovoru

Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo