Naslovna / Vesti

Završena velika konferencija o VTO pod nazivom „Put do novog života”

13:23 - 17. 07. 2024.

Konferencija o vantelesnoj oplodnji „Put do novog života“, održana 16. jula, okupila je vodeće stručnjake iz oblasti reproduktivne medicine

Foto: Telegraf.rs/Milena Đorđević, Nikola Anđić

Velika Konferencija o VTO pod nazivom PUT DO NOVOG ŽIVOTA”, održana je u utrorak 16. jula u organizaciji “Telegraf Media Group”, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja i uz podršku ministra zdravlja Zlatibora Lončara na kojoj smo okupili najbolje stručnjake iz ove oblasti.

Kakva su iskustva, šta je sve država uradila po ovom pitanju, šta je dostupno od procedura u našoj zemlji, koje novine nam stižu, odgovorili su naši stručnjaci.

Ministar zdravlja, dr Zlatibor Lončar dao je uvodnu reč i prošao je kroz analizu svega što je država uradila kako bi pomogla svima onima koji se bore sa sterilitetom, ali je otkrio i koje nam novine stižu.

Konferencija je bila podeljena na dva panela, u prvom – Zajedno – da nas bude više!, prof.dr Aleksandar Stefanović direktor GAK Višegradska, govorio je Banci reproduktivnih ćelija i o svemu što je dostupno, prof. dr Predrag Sazdanović iz UKC Kragujevac doneo je najnovije podatke o uspešnosti VTO, dok je embriolog dr Ana Jeremić, šef Kabineta za embriologiju GAK „Narodni front“, iznela isvoja iskustva iz prakse i odgovorila na mnoga stručna pitanja. Moderator prvog panela bila je Ivana Anđelković, projekt menadžer za zdravstvo i urednik zdravlja u Telegraf Media Group.

U drugom panelu – Uvek je pavo vreme! doc. dr Dejan Mitić iz UKC Niš, doc.dr Stevan Milatović iz UKC Vojvodine i dr Davor Živković iz ZC Valjevo, doneli su nam iskustva i informacije iz svojih Centara za VTO, i još jednom objasnili zašto je važno javiti se na vreme. Moderator drugog panela bila je Vesna Stanimirović, urednica eKlinika portala.

Snimak cele konferencije možete pogledati OVDE.

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo